PTT’den yardım parası müjdesi! Aylık ödeme yapılacak ve her aile alacak!

PTT’den yardım parası müjdesi! Aylık ödeme yapılacak ve her aile alacak!

ABONE OL
16 Mart 2023 15:52
PTT’den yardım parası müjdesi! Aylık ödeme yapılacak ve her aile alacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aylık ödeme yapılacak ve her aile alacak! PTT’den yardım parası müjdesi! Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Aile Bakanlığı tarafından yeni bir maddi yardım programı başlatıldı. Bu program dahilinde her haneye aylık 1250 TL yardım yapılacak. Bu yardım parası PTT aracılığıyla ödenecek ve 12 ay boyunca düzenli şekilde verilecek. Ayrıca bu yardım, sadece ihtiyaç sahiplerine değil asgari ücretli kişilere ve tedavi gelirli kişilere de sunuluyor. Bu yazıda, Aile Bakanlığı’nın yeni maddi yardım programı hakkında detaylı bilgi verilecek.

Dar Gelirli ve İhtiyaç Sahipleri İçin Yeni Maddi Yardım Programı

Son 2 yıl içinde temel gıda ürünlerinde yaşanan artış, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları isyan ettirir hale getirdi. Bu durum karşısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım programlarına devam ediyor. Bu kapsamda, Aile Bakanlığı, her haneye özel sosyal yardım ödemeleri yapıyor.

Aile Destek Programı

Aile Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programı kapsamında, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardım yapılacak. Bu yardımın tutarı 1250 TL’ye kadar ulaşacak. Başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılacak ve haneden sadece bir kişi başvuru yapacak.

Kimler Yardım Alabilir?

Aile Bakanlığı’nın yardım programından faydalanmak isteyenlerin, belli başlı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu kriterler şöyle:

  • Gelir Kriteri: Aile Bakanlığı, yardım parasını hanenin gelirine göre belirliyor. Geliri belirli bir seviyenin altında olan hanedeki kişiler, yardım parasından faydalanabilirler.
  • Başvuru Kriteri: Haneden sadece bir kişi başvuru yapabilecektir.

Yukarıda belirtilen şartları yerine getirenler, başvurularını e-devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, ödemeler takip eden 10 gün içinde yapılacaktır.

Yardım Miktarı

Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardım miktarı, hanenin gelir düzeyine göre belirlenir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP