Yeşil Kart G0 desteği az önce duyuruldu! Sağlık, eğitim, gıda ve barınma için 6 bin TL ödeme yapılacak!

Yeşil Kart G0 desteği az önce duyuruldu! Sağlık, eğitim, gıda ve barınma için 6 bin TL ödeme yapılacak!

ABONE OL
17 Mart 2023 17:08
Yeşil Kart G0 desteği az önce duyuruldu! Sağlık, eğitim, gıda ve barınma için 6 bin TL ödeme yapılacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık, eğitim, gıda ve barınma için 6 bin TL ödeme yapılacak! Yeşil Kart G0 desteği az önce duyuruldu! Pek çok aile sosyal yardımlarla yapılan destekle yaşamlarını sürdürüyor. Yapılan bu yardımların 6.000 TL nakit ve gıda yardımı olarak verilmektedir. Bu yardımların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğrudan vatandaşa verilmediği belirtildi. Bu yardımlar için vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmesi gerektiği belirtilmektedir. Gıda yardımlarının önceki yıllarda olduğu gibi belediyeler tarafından desteklenmesi gerektiği ifade edilmektedir. Bu yardımları ihtiyaç durumunda olan ailelerin alması sağlanmaktadır.

Bu yardımı alacak ailelerin muhtarlıktan kaç kişi olarak yaşamlarını sürdürdüğü konusunda bilgi sunmaları gerekmektedir. Ayrıca yapılacak ola başvuruda kişiye ait sağlık sigortasının ya da normal çalışma sigortasının bulunmaması gerektiği bilinmektedir.

Türkiye’de Sosyal Devlet anlayışının benimsenmesi, gereksinim sahiplerine destek verme politikasının uygulanmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda “Yeşil Kart” ismiyle bilinen %0 düzenekli G0 sistemi ile ilgili detaylar sabah duyuruldu. Gelir testi sonrasında oluşturulan sınıflandırmaya göre vatandaşların faydalanabileceği bu sistemde, sağlık, eğitim, barınma ve gıda desteği sağlanır.

G0 Sistemi Nedir?

G0 sistemi, yeşil kart sahibi olacak olan vatandaşların tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanacağı bir sistemdir. GSS primleri çıkmazken, devlet bu hizmeti karşılıksız olarak sağlamaktadır. Kişilerin G0 sistemi hizmetlerinden yararlanabilmeleri için ise, G0 sistemine kayıt olmaları gerekir.

G0 Sistemi Hizmetleri Nelerdir?

G0 sistemi hizmetleri kapsamında, vatandaşlara sağlık, eğitim, barınma ve gıda desteği verilmektedir. Belediye, kaymakamlık, valilik ve vakıfların sunduğu gıda desteği ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yoksul maaşı ve burs destekleri sağlanır.

Sağlık Desteği

G0 sistemi hizmetleri kapsamında sağlık desteği de yer almaktadır. Yeşil kart sahibi olan vatandaşlar, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilirler. Bunun yanı sıra, ilaç, tıbbi malzeme, diyaliz, ameliyat, protez ve ortez hizmetleri de karşılanır.

Eğitim Desteği

G0 sistemi hizmetleri kapsamında eğitim desteği de yer almaktadır. Yeşil kart sahibi olan öğrenciler, okul malzemeleri ve üniversite sınav ücretleri gibi eğitim masraflarından muaf tutulur.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP