Selçuk Geçer, dolar için Haziran ayında olacakları paylaştı! Fiyatına kimse inanamadı!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Selçuk Geçer, dolar için Haziran ayında olacakları paylaştı! Fiyatına kimse inanamadı!

Selçuk Geçer, dolar için Haziran ayında olacakları paylaştı! Fiyatına kimse inanamadı!

ABONE OL
19 Mart 2023 17:17
Selçuk Geçer, dolar için Haziran ayında olacakları paylaştı! Fiyatına kimse inanamadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fiyatına kimse inanamadı! Selçuk Geçer, dolar için Haziran ayında olacakları paylaştı! Ekonomist Selçuk Geçer, 1994 yılını hatırlatarak Türkiye ekonomisinin geçmiş yıllardan örnekler vererek doların ilerleyen yıllarda 100 TL’ye kadar ilerleyeceğini belirtti. Aynı zamanda, uçukluk rakamların temel gıdalara etkisi devam edeceği ve tüketicilerin ilaç ve medikal malzemeler bulma noktasında zorlanacağını da ifade etti.

Selçuk Geçer, TL’nin Euro ve dolar karşısında değer kaybedeceğini ve Euronun TL karşısında değer kazanacağını vurguladı. Onun analizlerine göre, dolar ile karşılaştırma yapıldığında belirttiği bu durum gerçekleşecek.

Selçuk Geçer, bu zor ekonomik süreçte ev almanın neredeyse imkansız olduğunu ve kirada oturmak için çok daha fazla harcama yapılması gerektiğini vurguladı. Kiraların artan oranları ve ev fiyatları tüketiciyi oldukça yordu. Selçuk Geçer, doların artan fiyatlar yüzünden şiştiğini iddia ettiği düşüncesinin yanlış olduğunu belirtti. O bunun yerine, hali hazırda en ucuz olan para biriminin dolar olduğunu ve maliyetlerden çok daha ucuz olduğunu belirtti. Buna ek olarak, Türkiye’deki fiyat artışlarının kurlar baskılandıkça ortaya çıktığını ve zamanla bu artışlar çoğalacağını ifade etti.

Raporlar, yakın zamanda petrol ve dövizin aynı seviyelere yönelebileceğini gösteriyor.

Doların, uygulanan müdahalelerin ardından kısa süreli bir durağanlık yaşamasının ardından ani yükselişler gösterdiğini belirtti.

Selçuk Geçer, FED ‘in faiz oranlarını arttırmaya devam edeceğini söyledi ve ekonomimizin zorlu günler beklediğini vurguladı. Bu düşüş alım gücünde tüketicileri pek çok açıdan etkileyecek ve ekonomik olarak herkesin zorlu bir süreçten geçmesine yol açacak.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP