Son dakika: T.C. Kimlik numarası bağlamında vatandaşlara para yatıyor! Hane başı destek ödenme T.C Ziraat Bankası’ndan
  • Finans 365
  • Teşvik - Hibe - Destek
  • Son dakika: T.C. Kimlik numarası bağlamında vatandaşlara para yatıyor! Hane başı destek ödenme T.C Ziraat Bankası’ndan

Son dakika: T.C. Kimlik numarası bağlamında vatandaşlara para yatıyor! Hane başı destek ödenme T.C Ziraat Bankası’ndan

ABONE OL
20 Mart 2023 13:26
Son dakika: T.C. Kimlik numarası bağlamında vatandaşlara para yatıyor! Hane başı destek ödenme T.C Ziraat Bankası’ndan
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hane başı destek ödenme T.C Ziraat Bankası’ndan… Son dakika: T.C. Kimlik numarası bağlamında vatandaşlara para yatıyor! Bugün AFAD tarafından yapılan basın duyurusunda, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerin ardından hane başı destek ödemelerinin devam ettiği duyuruldu. Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hane başına 10.000 TL destek ödemesi yapılacağı belirtildi.

Bugüne kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından tespit edilen 1.506.317 hasarlı ev için hane başı destek ödemesi yapılmıştır. Ödemeler, fiili ikametgah adresi esas alınarak yapılmaktadır. Ancak, fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerin mağduriyet yaşamaması için belirtilen süreç dahilinde ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Bu süreçte, afetzedelerin bulunduğu ilin İl AFAD Müdürlüğüne başvurarak, hasarlı konutta ikamet ettiklerini kanıtlayan belgeleri (doğalgaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları gerekmektedir. Belgelerin temin edilememesi durumunda ise muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır.

İl AFAD Müdürlükleri, afetzedelere süreçlerde yardımcı olacak ve gerekli kontroller yapılarak T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C Ziraat Bankası’na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır.

Türkiye’de meydana gelen doğal afetler sonrasında, afetzedelere yardım amacıyla hane başı destek ödemeleri yapılmaktadır. Bu ödemeler, afetzedelerin fiili ikametgah adreslerine göre gerçekleştirilmektedir. Ancak bazı durumlarda afetzedelerin kayıtlı ikamet adresleri, fiili olarak oturdukları adreslerden farklı olabilmektedir. Bu durumda, mağduriyet yaşamamaları için belirli süreçler uygulanmaktadır.

Afetzedelerin fiili olarak ikamet ettiği ancak kayıtlı olarak oturmadığı bir konutta yaşıyorlarsa, ilgili İl AFAD Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Başvuruları sırasında hasarlı konutta ikamet ettiklerini kanıtlayan belgeler (doğalgaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları gerekmektedir. Eğer bu belgeler temin edilemezse, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığıyla fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin belge temin edilecektir.

İkameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra İl AFAD Müdürlükleri, gerekli kontrolleri yaparak afetzedelerin T.C. Kimlik numaraları üzerinden hane başı destek ödemelerini gerçekleştirecektir. Tüm süreçlerde İl AFAD Müdürlükleri, afetzedelere yardımcı olmak için gerekli kolaylıkları sağlayacaktır.

Tüm kamuoyuna duyurulur.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Afetzede

    2020 Elazığ depreminde orta hasarlı olan oturduğum binaya bu depremlerden sonra hasarsız raporu verilmiştir. Helal olsun.


HIZLI YORUM YAP