DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Akşam 17.50’de açıklandı! Sicili bozuk, kara listede olanlara temel ihtiyaç kredisi geldi! 22-23 ve 24 Mart’ta hesapta!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Akşam 17.50’de açıklandı! Sicili bozuk, kara listede olanlara temel ihtiyaç kredisi geldi! 22-23 ve 24 Mart’ta hesapta!

Akşam 17.50’de açıklandı! Sicili bozuk, kara listede olanlara temel ihtiyaç kredisi geldi! 22-23 ve 24 Mart’ta hesapta!

ABONE OL
21 Mart 2023 17:00
Akşam 17.50’de açıklandı! Sicili bozuk, kara listede olanlara temel ihtiyaç kredisi geldi! 22-23 ve 24 Mart’ta hesapta!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

22-23 ve 24 Mart’ta hesapta! Akşam 17.50’de açıklandı! Sicili bozuk, kara listede olanlara temel ihtiyaç kredisi geldi! Son zamanlarda bankalar, müşterilerinin nakit ihtiyaçlarına çözüm sunmak adına birçok kredi kampanyası düzenlemekte. Bu kredilere genelde bankaların internet bankacılığı uygulamaları üzerinden ulaşmak mümkün oluyor. Evinizden çıkmadan kredi başvurusu yapabilir, borçlarınızı kapatırsınız.

Ancak, bazı kimselerin kredi başvuruları ret yemekte. Bu durumun en önemli sebebi kredi notudur. Eğer kredi notunuz 1200 ve altındaysa, banka kredi başvurunuzu reddedecektir. Ayrıca, bankaların kara listesi de bulunuyor. Gelirinden çok borcu olan veya ödemelerini defalarca geciktiren kimselere de bankalar kredi vermiyor. Kredilere başvurabilmek için öncelikle bankacılık sicilinizi kontrol etmenizde fayda var. Eğer sicil puanınız düşükse, yapmanız gereken tek şey puanınızı yükseltmek olur.

Sicilinizi Düzeltmek İçin Kredi Alternatifleri

İnsanlar genellikle büyük miktarda ödeme yapmak için kredi kullanmayı tercih ederler. Çünkü enflasyon nedeniyle birikim yaparak bir şeylerin sahibi olmak neredeyse imkansızdır. Ayrıca birikimlerini kullanmak yerine borçlarını küçük taksitlere bölmek çok daha avantajlıdır. Ancak bazen bankalardan kredi almak mümkün olmayabilir. Bu durumda nakit avans çekmeyi, katılımlı veya pay ortaklığı ile alım yapmayı deneyebilirsiniz.

Bankalardan Kredi Almakta Güçlük Çekiyorsanız

Bankalardan kredi almakta zorlanıyorsanız, ilk yapmanız gereken bankalara olan borçlarınızı kapatmak olmalıdır. Tek bir kredi çekerek tüm borçlarınızı kapatabilirsiniz. Bu sayede borçlarınızı birleştirmiş olursunuz. Ayrıca otomatik ödeme talimatlarınızı kredi çekeceğiniz bankaya getirebilirsiniz. Banka düzenli şekilde ödeme yaptığınızı gördükçe kredi notunuz yükselecektir.

Yine bankadan bir kredi kartı alarak alışveriş yapabilirsiniz. Ancak düzenli şekilde borcunuzu ödeyemeyecekseniz bunu yapmanızı tavsiye etmeyiz. Bankanın müşteri temsilcileri ile konuşup almak istediğiniz gayrimenkul ya da taşıtı ipotek ettirebilirsiniz. Size kefil olabilecek bir dostunuz varsa bu da kredinin onaylanmasında kolaylık sağlar.

Ödemelerinizi Kredi Çekerek Yapmak mı, Nakit Avans mı?

Genelde insanlar yüksek miktarda ödemeler yapacakları zaman bunu kredi çekerek yapmayı tercih etmektedir. Bunun nedeni, enflasyon değerlerinden dolayı para biriktirerek bir şeylerin sahibi olmanın neredeyse imkansız olmasıdır. Ayrıca, eldeki toplu parayı kullanmaktansa borcu küçük taksitlere bölmek çok daha karlı olmaktadır. Ancak, her zaman bu seçeneğiniz olmaz.

Bu tür durumlarda ödeyeceğiniz miktarlara göre nakit avans çekmeyi deneyebilirsiniz. Ev ve araç alımlarında ise katılımlı veya pay ortaklığı ile alım yapmanızı sağlayan banka harici kurumlar bulunmaktadır. Bankanın sizi reddettiği noktada bu kurumlardan yardım almayı deneyebilirsiniz. Ancak, bu kurumlarda bir devlet güvencesi olmadığından dolayı kurum seçerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Ödeme yapmak için nakit avans çekmenin avantajları nelerdir?

Nakit avans, kredi çekmeye göre daha düşük faiz oranları ve daha az prosedür gerektirir. Nakit avans, bir kredi kartı kullanıcısı olarak, limitinizin bir kısmını nakit para olarak çekmenizi sağlayan bir işlemdir.

finans365.com özel haber

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP