DOLAR

32,3840

-0.17%
EURO

34,7701

0.05%
ALTIN(gr)

2.425,89

-0,51%
BİST 100

%
Son dakika: İşsizlerin icralık borçlarına af müjdesi! Geçici işçilere ise kadro…
  • Finans 365
  • Finans
  • Son dakika: İşsizlerin icralık borçlarına af müjdesi! Geçici işçilere ise kadro…

Son dakika: İşsizlerin icralık borçlarına af müjdesi! Geçici işçilere ise kadro…

Son dakika açıklamasıyla birlikte işsizler için düzenlemeler içeren torba yasa meclise sunuldu.

ABONE OL
26 Mart 2023 16:24
Son dakika: İşsizlerin icralık borçlarına af müjdesi! Geçici işçilere ise kadro…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Geçici işçilere ise kadro… İşsizlerin icralık borçlarına af müjdesi! Geçici işçilere kadro verilmesi açıklamasının yanı sıra işsizlerin icralık borçlarına af getirilmesi de düzenleme kapsamında yer aldı. Bunun yanı sıra, en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi tutarlarında da artışa gidilecek. İşsizler için yapılan düzenlemeler ve torba yasa detayları aşağıda yer almaktadır.

İşsizlere İcralık Borçlarına Af

Son dönemde ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan vatandaşların icralık borçları da artış gösterdi. Bu durum karşısında, torba yasa ile işsizlerin icralık borçlarına af getirilmesi hedefleniyor. Yasa kapsamında, işsizlerin borçlarının belirli bir kısmının silinmesi veya taksitlendirilmesi gibi düzenlemeler yer alacak.

İcralık Borç Nedir?

İcralık borç, mahkeme kararı ile takibe alınan ve borçlu tarafından ödenmeyen borçlara verilen isimdir. Bu borçlar, genellikle kredi kartı borçları, vergi borçları, borçlu olduğu kişiye ödenemeyen borçlar gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilir.

İcralık Borçların Af Edilmesi Ne Anlama Geliyor?

İcralık borçların af edilmesi, borçların tamamının ya da bir kısmının silinmesi anlamına gelmektedir. Bu sayede borçluların maddi açıdan rahatlaması ve borçlarını ödeme konusunda biraz daha zaman kazanması hedeflenmektedir. Ancak, her zaman tüm borçların silinmesi mümkün olmayabilir ve bu durumda borçların taksitlendirilmesi gibi farklı çözümler üretilebilir.

Geçici İşçilere Kadro Verilmesi

Torba yasa kapsamında, kamuda daha önce geçici olarak çalıştırılan ve iş sonrası işsiz kalan geçici işçilere kadro verilmesi hedefleniyor. Bu işçiler kamuda 11 ay 29 gün çalışacak ve boşalan kadrolara atamaları yapılacak. Bu düzenleme ile kamuda geçici işçi sıkıntısı da ortadan kalkacak.

İşsizlerin İcralık Borçlarına Af Geliyor

Geçici işçilere kadro düzenlemesi ile birlikte işsizler için de düzenleme getirildi. İşsizlere yönelik getirilen düzenleme ile işsizlik maaşı fazla ödenen vatandaşların 2012 yılından bu yana icra takibi yolu ile yapılan tahsilatları duracak. İşsizlerin icralık borçlarına af geliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP