SGK tabuları yıktı! Hiç çalışmadan emekli olma hakkı verildi! Erken emeklilik için yeni formül belli oldu!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • SGK tabuları yıktı! Hiç çalışmadan emekli olma hakkı verildi! Erken emeklilik için yeni formül belli oldu!

SGK tabuları yıktı! Hiç çalışmadan emekli olma hakkı verildi! Erken emeklilik için yeni formül belli oldu!

ABONE OL
3 Nisan 2023 12:42
SGK tabuları yıktı! Hiç çalışmadan emekli olma hakkı verildi! Erken emeklilik için yeni formül belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erken emeklilik için yeni formül belli oldu! SGK tabuları yıktı! Hiç çalışmadan emekli olma hakkı verildi! Türkiye’de çalışanların emeklilik şartlarını yerine getirerek emekli olmaları uzun bir süreçtir. Ancak SGK sistemi içinde bazı vatandaşlara, belirli şartları yerine getirmeleri halinde hiç çalışmadan emekli olma imkanı sağlanmaktadır. Bu konuda merak edilenleri sizler için araştırdık. Hiç çalışmadan emekli olmak mümkün olmasa da, isteğe bağlı sigorta yaptırarak bu imkanı sağlamak mümkündür. Vatandaşlar, emeklilik şartlarını yerine getirdikleri takdirde, isteğe bağlı sigorta yaptırarak hiç çalışmadan emekli olabilirler. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyenler, SGK’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

İsteğe Bağlı Sigorta İmkanı

SGK sisteminde hiç çalışmadan emekli olmak isteyen vatandaşlar, isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik şartlarını yerine getirebiliyorlar. İsteğe bağlı sigorta 4A kapsamında değerlendirilmektedir ve vatandaşlar primlerini kendileri ödeyerek bu sigortadan yararlanabiliyorlar. Bu sigorta türü sayesinde vatandaşlar hem sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar hem de emeklilik şartlarını sağladıklarında emekli olabiliyorlar.

İsteğe bağlı sigorta için 18 yaşını doldurmuş olmak, zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek bir işte çalışmamak ve bir ay içinde en fazla 30 gün çalışmak şartları aranmaktadır. Ayrıca kendi sigortalılığı üzerinden kendisine aylık bağlanmaması gerekmektedir. Bu şartları karşılayan vatandaşlar isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik şartlarını sağladıklarında hiç çalışmadan emekli olabilirler.

Borçlanma İmkanı

İsteğe bağlı sigorta yaptıran vatandaşlar, emeklilik şartlarını tamamladıklarında toplu para ödemesi yaparak borçlanma imkanından da yararlanabilirler. Borçlanma imkanı sayesinde vatandaşlar prim gün sayılarını arttırarak emekli olma şanslarını yükseltebilirler.

Hiç Çalışmamış Olanlar Emeklilik Maaşınızı Alabileceğiniz Yerler!

Hayat şartlarının zorlaşmasıyla birlikte insanlar ailesinin geçimini sağlayabilmek için gerektiğinde sigortasız çalışabilmektedir. İhtiyaçtan dolayı sigortasız çalışanlar, çocuklarına bakmak zorunda olduğundan çalışamayan ev hanımları artık emeklilik maaşı alabilecek! Emeklilik şartlarını yerine getirenler emekli olunca maaşlarını PTT şubelerinden alabilecek. Tercih edenler herhangi bir bankadan hesap açtırarak emekli maaşlarını bu bankadan alabilecekler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP