İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması sil baştan!

İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması sil baştan!

ABONE OL
3 Nisan 2023 15:49
İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması sil baştan!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli, memur maaşı ve asgari ücret hesaplaması sil baştan! İntibak enflasyon zammı refah payı ek zam! Şu anda intibak zammı ile ilgili durum netleşmemiş olmasına rağmen çalışma grubunun kurulması Türk Emekliler Derneği’ni ümitlendirdi. 2000 yılından önce emekli olanlarla sonrasında olanların arasında gelir konusunda ciddi dengesizlikler mevcut. Bu dengesizliğin çözümü için ilk olarak 1500 TL’lik intibak zammı yapılacağı düşünülmekte. Kulislerden gelen haberlere göre 1500 TL’lik intibak zammına kesin gözüyle bakılıyor. Bu haberlerin çıkmasının ardından emekliler bu zamların hesaplarına ne zaman yansıyacağını merak etmektedir.

Türkiye’de milyonlarca kişinin gözü, asgari ücrete yapılacak olası zamda. Seçim öncesi ekonomik kalkınmaya yönelik vaatler sıkça dile getiriliyor ve asgari ücret zammı da bu vaatlerin başında geliyor. Bu konuda son günlerde çıkan kulis haberlerine göre, AK Parti seçim öncesi asgari ücrete zam yapmayı planlıyor. Konuyla ilgili bazı iddialar da ortaya atıldı. İddialara göre asgari ücret yüzde 20 oranında artırılacak ve böylece şu an 8.506 TL olan asgari ücret, 10 bin 207 TL’ye yükselecek. Ancak, bu iddiaların ne kadar gerçekçi olduğu henüz belli değil.

İşçiler, emekliler ve memurlar da enflasyon zammı konusunda merakla bekliyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında enflasyonu yüzde 20’lerin altına indirme hedefini açıklamıştı. Bu hedefin gerçekleşmesi halinde çalışanlar, emekliler ve memurlar da enflasyona paralel zam alacaklar. Ancak, enflasyonun hedeflenen oranların üzerinde seyretmesi durumunda, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapılması bekleniyor.

Öte yandan, gözlük kullanan vatandaşları ilgilendiren bir diğer konu da bakanlık tarafından açıklandı. Buna göre, gözlük kullanımı zorunlu olan vatandaşlara devlet tarafından 1.000 TL ödeme yapılacak.

Memur Ve Emeklilere Yüzde 30’lara Varan Zam Beklentisi

Ekonomist Muhammet Bayram, memur ve emeklilerin zam beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Bayram, yüzde 15 zamma ek olarak yüzde 10 ile 15 arasındaki bir sosyal refah düzenlemesiyle beraber hem emeklilere hem de memurlara yüzde 25 veya 30’luk bir zam yapılmasını beklediklerini ifade etti. Bu beklentilere göre, en düşük memur maaşı 11 bin 836 TL’ye, en düşük emekli maaşı ise 5 bin 454 TL’ye yükselecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP