Emeklilere müjde üstüne müjde! İkramiyeler bu tarihte hesapta!

Emeklilere müjde üstüne müjde! İkramiyeler bu tarihte hesapta!

ABONE OL
7 Nisan 2023 21:31
Emeklilere müjde üstüne müjde! İkramiyeler bu tarihte hesapta!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İkramiyeler bu tarihte hesapta! Emeklilere müjde üstüne müjde! Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin ödemesini Ramazan Bayramı’ndan önce yapma kararı aldı. Bu karar, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini mutlu etti. SGK uzmanı Özgür Erdursun, bu konu hakkında merak edilenleri açıkladı. Bu makalede, Türkiye’de emekli maaşları hakkında genel bilgiler verilecek, ödemelerin ne zaman yapılacağı açıklanacak ve sıkça sorulan sorulara cevaplar verilecektir.

Emekli Maaşları ve Emeklilik Planları

Bir çalışanın çalışma yılları boyunca bir miktar paranın eklendiği ve kişinin emekliliğini desteklemek için ödemelerin çekildiği bir fondur. Dönemsel ödemeler şeklinde yapılır. Emekli maaşı, bir kişiye düzenli olarak sabit bir tutarın ödendiği bir “tanımlanmış fayda planı” veya emeklilik yaşına geldiğinde kullanılabilir hale gelen sabit bir meblağın yatırıldığı bir “tanımlanmış katkı planı” olabilir. Emekli maaşı kıdem tazminatı ile karıştırılmamalıdır. İlki genellikle emeklilikten sonra ömür boyu düzenli miktarlarda ödenirken, ikincisi genellikle emeklilikten önce istihdamın gönülsüz olarak feshedilmesinden sonra sabit bir miktar olarak ödenir. “Emeklilik planı” ve “emeklilik” terimleri, bireyin emekliliği üzerine verilen bir emekli maaşına atıfta bulunma eğilimindedir. Emeklilik planları işverenler, sigorta şirketleri, hükümet veya işveren dernekleri veya sendikalar gibi diğer kurumlar tarafından oluşturulabilir.

Bayram Öncesi Ödemeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin Ramazan Bayramı gelmeden aylık ve ikramiyelerini ödeyeceğini açıkladı. SSK emeklilerinin ödeme günleri, Bakanlık aracılığı ile yapılan bir sosyal medya paylaşımıyla ilan edildi. Paylaşımda, ödeme günleri 17-20 Nisan içinde olan SSK emeklilerine 14 Nisan, 21-23 Nisan içinde olanlara 15 Nisan, 24-26 Nisan arasında olanlara ise 16 Nisan’da ödeme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP