Tarım Kredi, BİM, ŞOK ve A101’e nazire yaptı! Giden eli boş çıkmıyor! Kuşbaşı ve kıyma fiyatları o biçim düştü!
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Tarım Kredi, BİM, ŞOK ve A101’e nazire yaptı! Giden eli boş çıkmıyor! Kuşbaşı ve kıyma fiyatları o biçim düştü!

Tarım Kredi, BİM, ŞOK ve A101’e nazire yaptı! Giden eli boş çıkmıyor! Kuşbaşı ve kıyma fiyatları o biçim düştü!

ABONE OL
8 Nisan 2023 13:47
Tarım Kredi, BİM, ŞOK ve A101’e nazire yaptı! Giden eli boş çıkmıyor! Kuşbaşı ve kıyma fiyatları o biçim düştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşbaşı ve kıyma fiyatları o biçim düştü! Tarım Kredi, BİM, ŞOK ve A101’e nazire yaptı! Giden eli boş çıkmıyor! Et ve Süt Kurumu, yüksek et fiyatlarına karşı vatandaşlara destek olmak amacıyla Tarım Kredi marketleri ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Bu protokol kapsamında, Tarım Kredi marketleri Et ve Süt Kurumu’ndan temin edilen etleri ucuz fiyatlarla satışa sunacak. Bu sayede vatandaşlar, Ramazan ayında uygun fiyatlı kıyma ve kuşbaşı et alabilecekler.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirleri ile bir protokol imzaladıklarını açıkladı. Bu protokol kapsamında Et ve Süt Kurumu, aylık minimum 600 ton olmak üzere, modifiye atmosfer paketleme ambalajında 1 kilogramlık kıyma ve kuşbaşı et sağlayacak. Kayhan ayrıca, Ramazan ayı boyunca piyasaya sunmak üzere 8.500 ton karkas ve 40.000 baş kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladıklarını da belirtti.

Tarım Kredi marketlerinde satışa sunulacak kıyma ve kuşbaşı fiyatları da açıklandı. Kıyma kilogramı 140 TL, kuşbaşı ise 150 TL olacak. Tarım Kredi Market grubunun herhangi bir kar amacı gütmeyeceği belirtilirken, Et ve Süt Kurumu yüzde 6 iskonto yaparak bu lojistik ve sunum hizmetlerini karşılayacak. Bu fiyatlar, ihtiyaca göre artırılabilecek ve diğer marketler de bu protokole katılmak istedikleri takdirde Et ve Süt Kurumu tarafından ucuz fiyatla kıyma ve kuşbaşı verilecek.

Et ve Süt Kurumu’nun uygun fiyatlı kıyma ve kuşbaşı ürünleri bu hafta içerisinde Tarım Kredi marketlerde satışa sunulacak. BİM, ŞOK ve A101 gibi marketler de bu protokole katılmak istedikleri takdirde Et ve Süt Kurumu tarafından desteklenecekler. Bu girişimle Et ve Süt Kurumu, vatandaşların et ihtiyacını uygun fiyatlarla karşılamayı hedefliyor ve piyasada fiyat dengesini sağlayarak tüketicilerin uygun fiyatlı et alabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP