Son dakika: 25 yıl evli kalan ev hanımlarına beklenen haber! Ev hanımlarına emeklilik geldi! İşte şartlar
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Son dakika: 25 yıl evli kalan ev hanımlarına beklenen haber! Ev hanımlarına emeklilik geldi! İşte şartlar

Son dakika: 25 yıl evli kalan ev hanımlarına beklenen haber! Ev hanımlarına emeklilik geldi! İşte şartlar

ABONE OL
12 Nisan 2023 12:46
Son dakika: 25 yıl evli kalan ev hanımlarına beklenen haber! Ev hanımlarına emeklilik geldi! İşte şartlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik geldi! 25 yıl evli kalan ev hanımlarına beklenen haber! İşte şartlar… Ev hanımları, evdeki emekleri ile ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Ancak, yıllarca evde çalışan ev hanımlarının emeklilik hakları yoktu. Bu durumun sona ermesi için yapılan çalışmaların meyvesi, AK Parti tarafından verilen bir seçim sözüyle gerçekleşti. Erdoğan’ın açıklamasına göre, ev hanımlarına yeni destekler ve emeklilik hakkı sağlanacak.

Ev Hanımlarına Emeklilik Açıklaması

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan ev hanımlarının emeklilik hakkı, Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Aile Koruma Kalkanı Programı’nın uygulamaya konulmasıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacak, yeni ailelerin kurulması teşvik edilecek, gençler başta olmak üzere aile bireylerine istihdam sağlanacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde ev hanımları ile ilgili şu ifadeler yer almaktadır:

“Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler başta olmak üzere aile bireylerine istihdam sağlayacak.

AK Parti, seçim beyannamesinde ev hanımlarına ilişkin birçok maddeye yer vererek, ev hanımlarının haklarının korunması ve desteklenmesi hedeflerini açıklamıştır. Bu maddeler arasında özellikle ev hanımlarına emeklilik hakkının verilmesi önemli bir yer tutmaktadır.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan ev hanımlarına yönelik önemli maddelerden biri, Aile Koruma Kalkanı Programı’dır. Bu program ile ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacak, yeni ailelerin kurulması teşvik edilecek ve aile bireylerine istihdam sağlanacaktır. Ayrıca, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan diğer bir madde ise ev hanımlarının yıpranma payı hakkıdır. Bazı meslek gruplarına tanınan yıpranma payı hakkı, artık ev hanımlarına da sağlanacaktır. Bu sayede ev hanımları, ağırlıkla yaptıkları ev işleri nedeniyle erken emeklilik hakkına sahip olabileceklerdir.

Seçim beyannamesinde yer alan bir diğer önemli madde ise ev hanımlarının isteğe bağlı olarak ödeyecekleri primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağıdır. Kalan primler ise emekli olacak kişi tarafından ödenecektir. Prim ile yaşın tamamlanmasından sonra ev hanımlığından emekli olunabilecektir.

Tüm bu maddeler, ev hanımlarının haklarının korunması ve desteklenmesi hedefi doğrultusunda atılan önemli adımlardır. AK Parti’nin bu adımlarıyla, ev hanımları daha güvenceli bir geleceğe sahip olacaklar ve ülke ekonomisine katkıları daha fazla değer kazanacaktır.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP