2023 mazot ve gübre desteği ne kadar oldu? Çiftçiler rakamları görünce hayret etti! İl il hesaplara yatırıldı!

2023 mazot ve gübre desteği ne kadar oldu? Çiftçiler rakamları görünce hayret etti! İl il hesaplara yatırıldı!

ABONE OL
13 Nisan 2023 15:24
2023 mazot ve gübre desteği ne kadar oldu? Çiftçiler rakamları görünce hayret etti! İl il hesaplara yatırıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiftçiler rakamları görünce hayret etti! İl il hesaplara yatırıldı! 2023 mazot ve gübre desteği ne kadar oldu? Çiftçiler, mazot ve gübre desteği ödemeleri hakkındaki son dakika detaylarını merakla araştırıyor. 2023 yılı için yapılan ödemelerin miktarı ve hangi illerde yapıldığı oldukça merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklamalarda bu ödemelerin miktarını ve detaylarını açıkladı.

Çiftçilerin Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Hakkında Merak Edilenler

Çiftçiler, mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı, ödeme tutarları ve hangi illerde yapıldığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin son açıklamalarına göre, ödemeler Nisan ayı içinde hesaplara yatırılmıştır.

2023 Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Ne Kadar Oldu?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 659 milyon 505 bin 379 liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını belirtti. Bu ödemeler arasında mazot ve gübre desteği için 27 milyon 574 bin 675 TL tutarında ödeme yapıldığı açıklandı.

arım sektörünün gelişimi ve desteklenmesi amacıyla her yıl çeşitli tarımsal desteklemeler uygulanmaktadır. 2023 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin kararlar açıklanmıştır.

Bu kararlar doğrultusunda, 2023 yılı ürünleri için dekara bağlı olarak mazot ve gübre desteği sağlanacaktır. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üretiminde, dekara 75 TL mazot ve 46 TL gübre desteği verilecektir. Bu ürünler için toplam mazot ve gübre desteği miktarı 121 TL olacaktır.

Pamuk ve çeltik üreticileri dekara 250 TL mazot ve 21 TL gübre desteği alacaklardır. Nohut, kuru fasulye ve mercimek üreticileri dekara 75 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, patates ve soya üreticileri dekara 125 TL mazot ve 21 TL gübre desteği alacaklardır. Yağlık ayçiçeği üretiminde dekara 88 TL mazot ve 21 TL gübre desteği sağlanacaktır.

Dane mısır, fındık ve diğer ürünlerde mazot desteği dekara 62 TL, gübre desteği 21 TL olacak şekilde 83 TL, kanola üretiminde dekara 88 TL mazot ve 21 TL gübre desteği, aspir üretiminde dekara 76 TL mazot ve 21 TL gübre desteği sağlanacaktır.

Kuru soğan, yaş çay ve zeytin üretiminde dekara 63 TL mazot ve 21 TL gübre desteği verilecektir. Yem bitkileri üreticileri dekara 94 TL mazot ve 21 TL gübre desteği alacaklardır. Toplamda, yem bitkileri için sağlanacak mazot ve gübre desteği miktarı 115 TL olacaktır.

Bu desteklemeler, tarım sektörünün desteklenmesi amacıyla yapılmaktadır ve üreticilerin gelirlerinin artırılması hedeflenmektedir.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP