Son dakika: Devletten karşılıksız 300 bin TL! Kendi evinize hemen güçlendirme yapın! Bayram ettiren haber…

Son dakika: Devletten karşılıksız 300 bin TL! Kendi evinize hemen güçlendirme yapın! Bayram ettiren haber…

ABONE OL
14 Nisan 2023 13:39
Son dakika: Devletten karşılıksız 300 bin TL! Kendi evinize hemen güçlendirme yapın! Bayram ettiren haber…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: Kendi evini yapacaklara 300 bin TL devletten karşılıksız yardım müjdesi! Bayram ettiren haber az önce verildi! Kendi evlerini yapacak vatandaşlara yönelik bir destek paketi hazırlandı. Bu paket kapsamında, düşük faizli kredi ve karşılıksız para desteği sağlanacak. Kentsel dönüşüme almak isteyen ve depreme dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar için verilen kredi müjdesinin yanı sıra, evinin yapımı sırasında kaldığı başka yerdeki kirası da devlet tarafından karşılanacak. İşyerini veya konutunu güçlendirmek ya da yıkıp yeniden yapmak isteyen vatandaşlar ise tek konut yapımı için 840 baz puanlık faiz desteği alabilecekler.

KREDİ GERİ ÖDEMELERİ KAÇ PARA?

FAİZLER DÜŞTÜ

Kentsel dönüşüm kredisinin üst limitleri, konut yapımı ve konut edinme kredilerinde 600 bin ila 1 milyon 250 bin lira arasında değişiyor. Faiz desteği de arttırıldı ve bu şekilde faiz oranları 1.49’dan 0.79’a düşürüldü. Ayrıca, 3 milyon liraya kadar yüzde 60 devlet desteği ile vatandaşın ödeyeceği oran 0.89 olarak belirlendi.

DAR GELİRLİLERE YARDIM

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, dar gelirli ailelere de yardım yapılacak. Bu yardımlar, yaşanamayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinin bakımı ve onarımı, betonarme ev yapımı yardımı, prefabrik ev yapımı yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılacak.

Yardımdan faydalanmak için, hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekiyor. Ayrıca, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile veya dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olunması gerekiyor. Yardım için başvuran aileler, onarım veya ev yapımında kullanılacak arsanın tam hisseli tapusuna da sahip olmalıdır.

Verilecek destek karşılıksız olacak ve ihtiyaca göre belirlenen kriterlere uygun olarak ev onarımlarında 35.000-100.000 TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200.000 TL ve betonarme ev yapımlarında 300.000 TL veriliyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP