SGK kurumu tarafından ödeme duyurusu resmen açıklandı! Yeni destek ödemeleri SGK destekli olarak yaplacak

SGK kurumu tarafından ödeme duyurusu resmen açıklandı! Yeni destek ödemeleri SGK destekli olarak yaplacak

ABONE OL
19 Nisan 2023 20:04
SGK kurumu tarafından ödeme duyurusu resmen açıklandı! Yeni destek ödemeleri SGK destekli olarak yaplacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni destek ödemeleri SGK destekli olarak yaplacak! SGK kurumu tarafından ödeme duyurusu resmen açıklandı! SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından yapılan bir duyuru ile 65 yaş üzerinde olan ancak emekli olmayan vatandaşlara ödeme yapılacağı bildirildi. Bu ödeme tutarı 2604 TL olarak belirlenmiştir ve nakit olarak alınabilecektir.

Devlet, kamu kuruluşları aracılığıyla ihtiyaçları karşılayan nakit ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri olup hala emekli olmayan vatandaşlar için de destek sağlanmaktadır. Başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar, ikamet ettikleri adreslerinde bulunan sosyal yardım kuruluşlarına başvurarak ilgili başvurularını gerçekleştirebilirler. 65 yaşına gelmiş ancak emeklilik şartlarını henüz yerine getirememiş vatandaşlar için 2604 TL tutarında ödeme imkanı sunuluyor. Bu ödeme için ilgili kurumlara başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Başvurular ilgili kurumlardan yapılabildiği gibi e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. E-devlet üzerinden yapacağınız kimlik doğrulaması sonrasında başvurunuzu iletebilirsiniz. Başvurunuz Sosyal Yardımlaşma Kurumu tarafından incelenmeye alınacak ve kısa süre içerisinde size dönüş sağlanacaktır.

Ödemeyi alabilmek için sigorta olmamanız gerekiyor. Eğer maaş alıyorsanız ve sigortalı olarak çalışmaya başlarsanız, bu ödeme iptal edilebilir. Diğer bir şart ise bu ödemeyi almak için TC vatandaşı olmanız gerekmektedir.

65 yaş sigortasız aylık ödemesini almak için farklı başvuru yöntemleri de mevcuttur. Sosyal Yardımlaşma Vakfına gitmeden, e-devlet üzerinden başvuru yapmadan dahi ikamet ettiğiniz yere en yakın belediye ve kaymakamlık kurumuna giderek gerekli formları doldurup ilgili evrakları teslim ettikten sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, 65 yaş ve üzeri olup emekli olmayan vatandaşlar için SGK tarafından nakit ödeme imkanı sunulmaktadır. Başvurular ilgili kurumlardan veya e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu ödemenin alınabilmesi için sigortalı olunmaması ve TC vatandaşı olunması gerekmektedir.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP