T.C Kimlik Kartı ile gidene trink 2.833 TL aktif edildi! 18-55 yaş arası için paralar hesaba yatırıldı!

T.C Kimlik Kartı ile gidene trink 2.833 TL aktif edildi! 18-55 yaş arası için paralar hesaba yatırıldı!

ABONE OL
24 Nisan 2023 20:51
T.C Kimlik Kartı ile gidene trink 2.833 TL aktif edildi! 18-55 yaş arası için paralar hesaba yatırıldı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

18-55 yaş arası için paralar hesaba yatırıldı! T.C Kimlik Kartı ile gidene trink 2.833 TL aktif edildi! İşsizlik Türkiye’de birçok insanın karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Ancak, Türkiye İş Kurumu tarafından iş görüşmesine yönlendirilen kişiler, iş buldukları an işe başlama yardımı alarak iş bulma sürecinde desteklenmektedirler. Bu yardım, işe başlama maliyetlerini azaltarak yeni bir işe başlama sürecini daha kolay hale getirir.

İşe Başlama Yardımı Nedir?

İşe başlama yardımı, işsizliği azaltmak amacıyla İŞKUR tarafından sunulan bir yardımdır. Bu yardım, iş arayan kişilere iş buldukları anda bir kez ödeme yaparak işe başlama maliyetlerini azaltmaktadır. İşe başlama yardımı, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve iş bulan kişilere sunulmaktadır.

İşe Başlama Yardımı Nasıl Alınır?

İŞKUR aracılığıyla iş görüşmesine giden ve iş bulan kişiler, işe başlama yardımı için başvuru yapabilirler. Başvuru, işveren tarafından İŞKUR’a verilen işe başlama bildirimi ile otomatik olarak yapılır. İşveren, işe başlama bildiriminde işe başlayacak kişinin T.C. Kimlik Numarasını ve diğer bilgilerini İŞKUR’a bildirir.

İŞKUR, işveren tarafından yapılan işe başlama bildirimini aldıktan sonra, işe başlayan kişinin T.C. Kimlik Kartı ile İŞKUR’a başvurusunu yapar. Başvuru sonrasında, kişinin hesabına brüt asgari ücretin üçte biri kadar para aktarılır. Bu ödeme, 60 gün içinde alınabilir.

İşe Başlama Yardımı Şartları Nelerdir?

İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve iş bulan kişiler, işe başlama yardımından yararlanabilirler. Ancak, belirli şartlar karşılanmalıdır. İşe başlama yardımı şartları şunlardır:

1. İŞKUR’a Kayıtlı Olmak

İşe başlama yardımından yararlanmak için, kişinin İŞKUR’a kayıtlı olması gerekir. İŞKUR’a kayıt olmak için, iş arayanların İŞKUR’un internet sitesinden başvuru yapmaları gerekir.

2. İşe Başlama Bildiriminin Yapılması

İşe başlama yardımı için, işveren tarafından İŞKUR’a işe başlama bildirimi yapılması gerekir.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP