DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Ereğli Demir Çelik Hissesi Neden Yükselmiyor? HRC Fiyatlarının Düşük Olması Tek Sebep mi?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Ereğli Demir Çelik Hissesi Neden Yükselmiyor? HRC Fiyatlarının Düşük Olması Tek Sebep mi?

Ereğli Demir Çelik Hissesi Neden Yükselmiyor? HRC Fiyatlarının Düşük Olması Tek Sebep mi?

ABONE OL
31 Ekim 2023 11:50
Ereğli Demir Çelik Hissesi Neden Yükselmiyor? HRC Fiyatlarının Düşük Olması Tek Sebep mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 senesinde borsada rekor üzerine rekorlar kırılırken Ereğli Demir Çelik (Eregl) hisseleri diğer BİST30 hisselerinin sergilediği performansı sergileyemedi ve çok ucuz kaldı. Daha önceki senelerde verdiği temettüler ile yatırımcıların ilgisini üzerine çeken hisse 2023 senesinde temettü ödemesi yapmayacağını açıklamıştı. Hem temettü ödemeyecek olması hem de ArcelorMittal’in yaptığı büyük satışlar ile hisse fiyatları geri geldi.

Ereğli Demir Çelik yatırımcıları borsanın ralli yaptığı 2023 senesinde bu ralliden nasiplenemedi. Enflasyonu da göz önüne aldığımızda temettü ödemesi de alamamış olan Ereğli Demir Çelik yatırımcısı bir hayli zararda.

Şirketin son 2 çeyrektir açıkladığı bilançolarda zarar açıklamış olması yatırımcıların şirkete ve hisseye olan inancını kırmış durumda. Bilançoların düzelmesi için HRC fiyatlarının yükselişe geçmesini bekleyen yatırımcıların bir diğer beklentisi de Ereğli’nin bulmuş olduğu madenin bir an önce çıkarılıp bilançolara yansıması.

ÇİN BÜYÜK ETKEN

Ereğli Demir Çelik için yaptığı iş kolu nedeniyle en büyük faktör Çin devleti. Sektördeki hakim konumu nedeniyle Çin’in HRC fiyatlarının belirleyici olması Ereğli Demir Çelik’in önündeki en büyük engel. Yatırımcının gözü kulağı HRC fiyatlarında. Şu an düşüş sonrası yataya bağlayan HRC fiyatlarının yükselmesini dört gözle bekleyen yatırımcı bu sürecin uzamasından ve şirketin bilançolarının düzelmeyeceğinden korkuyor.

YENİ BULUNAN MADENDEKİ REZERV ŞİRKETE CAN SUYU OLUR MU?

Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada bulunan rezervin büyüklüğü göz kamaştırmıştı. Bulunan rezervin ne zaman çıkarılıp işleneceğini merak eden yatırımcıların bir süre daha sabırla beklemeleri gerektiğini belirten uzmanlar bilançodaki düzelmenin 2024 ün ikinci çeyreğini bulabileceğini belirtiyorlar.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP