SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Finans 365

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Ehliyet alacaklara müjde! Direksiyon sınavlarında yeni dönem başlıyor

Ehliyet alacaklara müjde! Direksiyon sınavlarında yeni dönem başlıyor

Yayınlanma:
Ehliyet alacaklara müjde! Direksiyon sınavlarında yeni dönem başlıyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışan sürücü adaylarının yaşadığı mağduriyetleri azaltmak amacıyla direksiyon sınavlarının akşam saatlerinde de yapılması yönünde karar aldı. 

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ehliyet almak isteyen çalışanların karşılaştığı izin sorunlarıyla ilgili tavsiye kararı aldı. Çok sayıda sürücü adayı, iş yerlerinden sınav için izin almakta zorlandıklarını belirterek sınavların akşam saatlerine alınmasını talep etti. Yapılan incelemenin ardından KDK, sınav takvimlerinde daha esnek bir düzenleme yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi tavsiyede bulundu.

Ekonomim haberine göre, mevcut durumda direksiyon sınavları gündüz belirli blok saatlerde gerçekleştiriliyor ve çalışan sürücü adayları izin konusunda sıkıntıya düşebiliyordu. Yeni öneri kapsamında, sınav parkurlarında yeterli aydınlatma ve güvenlik tedbirlerinin sağlanması şartıyla akşam saatlerinde de direksiyon sınavlarının düzenlenebileceği belirtildi. Bu sayede çalışan vatandaşlar, iş yerinden ayrılmak zorunda kalmadan ehliyet sınavına katılabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, KDK’nın önerisini önümüzdeki dönemde sürücü kursları yönetmeliğine entegre etmesi ve sınav takvimini yeniden düzenlemesi bekleniyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte ehliyetin pratik safhası, çalışanlar için çok daha erişilebilir olacak.

İlgili Haberler