DOLAR

32,5670

0%
EURO

34,9310

0.11%
ALTIN(gr)

2.427,12

-0,11%
BİST 100

%
Kurban Bayramı Sonrası Borsada Ralli Bekleniyor

Kurban Bayramı Sonrası Borsada Ralli Bekleniyor

Bayram öncesi inişli çıkışlı istikrarsız bir görünüm veren borsada bayram sonrası ralli yaşanacağı borsa kulislerinde konuşuluyor. Peki bu ralli kaç puan seviyesine kadar yaşanacak? Özellikle hangi sektör hisseleri bu ralliye öncülük edecek? Fiyatı ucuz kalmış hisse senetlerinden hangilerinin potansiyeli daha yüksek? Tüm bu sorulara yanıt aradık

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Kurban Bayramı Sonrası Borsada Ralli Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul‘da Kurban Bayramı öncesi hacimsiz ve inişli çıkışlı seanslar yaşandı. Borsa uzmanları yatırımcıların tatil moduna girmelerinin bunda önemli bir rolü olduğunu ifade ediyorlar.

Pandemi En Büyük Etken

Manas Enerji Tera Yatırım Öncülüğünde Halka Arz Ediliyor

2 yıldır pandemi dolayısıyla yeterli derecede tatil yapamayan insanlar, aşının bulunmuş olmasının verdiği rahatlık ve yasakların gevşetilmesini fırsat bilerek tatil için adeta akın ettiler. Şu an tüm turizm bölgelerinde otel dolulukları %100 seviyesinde diyebiliriz. Tatildeki insan sayısının bu denli yüksek oluşu borsayıda hacim anlamında olumsuz etkiliyor. Yıllardır yaz aylarında bu hacimsizliliğin yaşanıyor olmasına rağmen dijital çağın getirdiği kolaylıklar sayesinde bu hacimsizliğin azalması bekleniyordu lakin bu sene pandemi dolayısıyla bu beklentiler boşa çıktı.

Bayram Dönüşü Ralli Olacak mı?

Birçok piyasa uzmanı bayram dönüşü borsada ralli yaşanacağını ifade ediyor. Bayram tatili sırasında oluşabilecek riskleri üstlenmek istemeyen yatırımcılar bayram arasına nakit pozisyonda girerek tatilllerini sakin kafa ile geçirmeyi tercih ediyorlar genellikle. Tatil sonrası hisselerde pozisyon alacak yatırımcılar hem hacmi hem de yukarı yönlü seyri tetikleyecekler. Genel kanı bayram sonrası Borsa İstanbul’da ralli yaşanacağı yönünde.

Hangi Sektör Hisseleri Ralliye Öncülük Edecek?

Pandemi sürecinde tarihi dip seviyelerini gören bankacılık sektörünün ralliye öncülük edeceği borsa uzmanları tarafından ifade ediliyor. Bankacılık hisselerinin önderliğinde ucuz kalmış diğer hisselere gelecek alımlar sonrası borsada hızlı yükselişler bekleniyor.

Fiyatı Ucuz Kalmış Hisse Senetlerinden Hangilerinin Potansiyeli Daha Yüksek?

Pandemiden en fazla etkilenmiş ve bu sebeple ucuzlamış hisse senetlerinin pandemi sonrası süreçte en hızlı tepki verme potansiyelinin olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Havacılık, turizm, banka ve finans gibi sektörlerde yukarı yönlü hareketler beklenirken, pandemi sürecinde tarihi zirvelerinin görmüş olan sağlık, gıda vb. sektör hisselerinde ise geri çekilmeler bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP