DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
Bankalardan Kötü Haber 850 TL’ye Kadar Kesinti Olabilir

Bankalardan Kötü Haber 850 TL’ye Kadar Kesinti Olabilir

Bankalarda yapılan bazı işlemleriniz size para kaybı olarak geri dönebilir. Bundan dolayı yapacağınız işlemlerde dikkatli olmak ve hangi işlemlerin hangi kapsama girdiğini bilmek önemli olabilir. Özellikle ihracat ve KOBİ işlemlerinde yapılan kesintiler vatandaşın canını bir hayli sıkıyor. Ciro işlemlerine de dikkat edilmesi gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Bankalardan Kötü Haber 850 TL’ye Kadar Kesinti Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankasının da dikkat ettiği bir konu olan kesintiler hakkında tebliğler yayınlanmaya başlayacak. Özellikle borcunuzu erken kapadığınız için ya da belirlenen ciro miktarından daha düşük miktarda cirolama yaptığınızda 850 TL’ye kadar kesintiler olabilir. Bu tutar farklı farklı kesintilerin toplamı olabilirken büyük meblağlar için tek seferde de olabiliyor. İhracat ödemelerinde sıkça karşılaşan kesintilerde vatandaş geri ödeme talep edebilir. Dönem dönem KOBİ’lere uygulanan kesintiler ise 522 TL’yi bulmuş durumda. Tüm bu durumlarda müşteri ücret iadesi talebinde bulunabilir.

Komisyon Sayısı ve Ödeme Çeşitleri Düşürülecek

Yayınlanması beklenen tebliğler de komisyon sayılarının ve ücret talep edecekleri kalem sayısının da düşüş olması bekleniyor. Bu hususta bankaların sınırlandırılacağı düşünülüyor. Edinilen bilgilere göre bankaların sadece Kredi Tahsis ve Kredi Kullandırım, Teminatlandırma, Kredi Risk süreci, Kapama başlıklarına bağlı kalmak üzere 8 farklı kalemde ödeme talep edebileceği öğrenildi. Bunlara ek olarak ticaretle uğraşan vatandaşlar için ithalat işlemleri, ihracat işlemleri başlıklarına bağlı kalınarak sadece 17 kalemde ödeme talep edilebilecek. Diğer parasal konularda ise Doğrudan Borçlandırma Sistemi, Mevduat ve Katılım Fonu, Para ve Kıymetli Maden Transferi, Kiralık Kasa, Çek ve Senet İşlemleri başlıklarına bağlı kalınarak toplamda 19 kalem için ödeme oluşturulabilecek. POS ücretlendirmeleri de kapsama dahil edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP