DOLAR

32,6361

0.39%
EURO

34,8752

0.15%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Anne ve Babalara Müjde! Çocuğu Olan Anne Babaya 2 Bin 415 TL Maddi Yardım
  • Finans 365
  • Gündem
  • Anne ve Babalara Müjde! Çocuğu Olan Anne Babaya 2 Bin 415 TL Maddi Yardım

Anne ve Babalara Müjde! Çocuğu Olan Anne Babaya 2 Bin 415 TL Maddi Yardım

Anne ve babalara müjdeli haber! Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi olarak yapılan açıklamasına göre artık hem anne hem de babalar çocukları için toplam 2638 lira para alabilecek. Bu ödemeden faydalanabilmek için ne yapmak gerekiyor. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Anne ve Babalara Müjde! Çocuğu Olan Anne Babaya 2 Bin 415 TL Maddi Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne ve babalara müjdeli haber! Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi olarak yapılan açıklamasına göre artık hem anne hem de babalar çocukları için toplam 2415 lira para alabilecek. Bu ödemeden faydalanabilmek için ne yapmak gerekiyor. Detaylar haberimizde.

SGK’nın açıklamasına göre çocuklar için artık hem anneye hem de babaya toplamda 2415 lira ek ödeme yapılacak. Bu fırsattan yararlanmak için anne ve babaların bir an önce başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru yapmak için geç kalmış anne ve babalara herhangi bir ödeme yapılmayacak. Başvurunun şartlarında çok fazla detay var. Bu yüzden dikkatli bir şekilde tüm detayları incelemeniz gerekiyor.

Anne ve babalar 2415 liralık başvurudan nasıl yararlanır?

SGK’nın açıklamasına göre anne ve babaya 2415 lira ödeme yapılacak. Bu açıklama doğrultusunda ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuru yapılacak ve gereken şartlar neler bilmek istiyor. Gündemdeki anne ve babaya 2415 lira yardım haberi üzerine sizler için tüm detayları derledik.

SGK’dan Şartları Taşıyan Anne ve Babaya 2 bin 415 TL Ödeme

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortaklaşa başlattıkları uygulama 2016 yılından günümüze dek yürürlüktedir. Bu haklardan yararlanacak kişiler, ilgili mevzuatlar kapsamında belirlenmiştir. Kadınların hem çocuklarını sağlıklı ve başarılı bir şekilde büyütmeleri hem de çalışma hayatından geri kalmadan istihdam edilebilmeleri için 2016 yılından bu yana hayatımızda olan bu uygulama başlatılmıştır. Sigortalı olarak herhangi bir işyerinde çalışan işçilerin bu hakları ile ilgili bildirge 8 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu bildirinin ardından pek çok vatandaş SGK’ya anne ve babaya 2 bin 415 TL ödeme başvurularını yapmıştı.

Anne ve Babaya 2415 liralık ödeme korona virüs haberleri nedeniyle pek gündeme gelmedi. Ancak biz sizler için bu fırsattan faydalanmanız açısından haberi gündemimize taşıyoruz. Anne ve babaya 2415 liralık yardımdan faydalanmak için SGK’dan başvuru yapabilirsiniz. Şu günlerde Korona virüs salgını nedeniyle SGK’ya gidemeyen vatandaşlar için ise telefon ile ulaşmak mümkün. Ancak şu detayı atlamamak gerekir. Bu ödemeden anne ve baba ayrı ayrı faydalanamayacak. Yani ödeme tek seferde 2415 lira olarak yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP