DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
Kripto Paraya Bir Darbe de Google’dan Geldi

Kripto Paraya Bir Darbe de Google’dan Geldi

Digital reklam pastasındaki en büyük dilime sahip olan Google kripto paralar hakkındaki tüm reklam ağlarını yasakladığını duyurdu. Bu duyurunun hemen ertesinde ise en değerli kripto para olarak bilinen Bitcoin'in 0,72 değer kaybı ile piyasalardaki ibresi 8.196 dolara geriledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Kripto Paraya Bir Darbe de Google’dan Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin’deki bu büyük ölçekli ani ve sert düşüşün hemen arkasından diğer kripto paralarda da büyük düşüşler gözlemlendi. Bitcoin şu an halihazırda kripto para piyasasının yüzde 42.6’sını oluşturuyor.

Piyasalardaki En Son Kripto Para Durumu

En popüler kripto paralardan olan Ethereum %5 değer kaybederek 651 dolara, Ripple yüzde 3,8 değer kaybı yaşayarak 0,74 dolara düştü. Diğer yüksek hacimli kripto para birimlerindeki son 24 saatte yaşanan değişikler ise şöyle sıralanıyor; Litecoin yüzde 1.44, Cardano yüzde 3.66, NEO yüzde 1.23, Stellar yüzde 3.99, EOS yüzde 2.13 değer kaybı. Bu düşüşler süregelirken son 24 saatte yalnızca Bitcoin Cash ve Dash’in ibresinin yükseldiği gözlemlendi.

Kripto Paralar Başka Hangi Firmalarca Yasaklanmıştı

Dünya devi Google’ın yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama geride bıraktığımız Ocak ayında Facebook Inc. tarafından gelmişti. Alphabet Inc.’de Google’ı tarafından 14 Mart 2018 Çarşamba günü yapılan açıklamada, “kripto paralar ve ilişkili içerik” konusunda engelleme başlayacağını ilan etti.

Kripto paralar finans dünyası gündemini oldukça meşgul ederken tüm dünya Uluslararası Para Fonu (IMF)’ in yapacağı açıklamayı bekliyordu. IMF Başkanı Christine Lagarde beklentiler doğrultusunda IMF’in resmi internet sitesinde yazdığı makalede ; devletlerin kripto para birimlerini denetlemek için Blockchain teknolojilerini kullanabileceğini belirterek “Kripto varlıkları güçlendiren inovasyonlar bize onları denetlemek için de yardım edebilir dedi. Başka bir deyişle, ateşe karşı ateşle savaşabiliriz.” şeklinde olduça sert bir açıklama yaptı.

Ayrıca Lagarde bu yıl Arjantinin Buenos Aires kentinde yapılacak olan G20 Zirvesi’nde kripto paralar ve riskleri hakkında bir gündem maddesi oluşturulacağını ve bunun oldukça ümit vaat eden biir gelişme olduğunu bildirdi. Lagarde’ın açıklamasının akıllarda kalan maddeleri ise kripto paralar hakkındaki denetimlerin artacağı, küresel bir regülasyon sistemine gidileceği oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP