DOLAR

32,5212

-0.08%
EURO

34,8728

0.07%
ALTIN(gr)

2.420,80

-0,08%
BİST 100

%
Araç Sahipleri Dikkat! Benzin Fiyatlarına Zam Yapılması Bekleniyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Araç Sahipleri Dikkat! Benzin Fiyatlarına Zam Yapılması Bekleniyor

Araç Sahipleri Dikkat! Benzin Fiyatlarına Zam Yapılması Bekleniyor

Suudi Arabistan tarafından alınan petrol üretim kısıtlaması kararı sonucu araç sahiplerini üzecek haber geldi. Benzin fiyatlarında Cuma günü artış yaşanması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Araç Sahipleri Dikkat! Benzin Fiyatlarına Zam Yapılması Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda dolar kurunda yaşanan gelişmelere bağlı olarak zam yapılan benzin fiyatlarına bu hafta içerisinde bir zam daha yapılması bekleniyor. Benzin fiyatlarına zam yapılmasının nedeni bu defa döviz kuru gelişmeleri değil, Suudi Arabistan’ın almış olduğu üretim kısıtlama kararı.

Peki 15 Şubat Cuma günü yapılması planan zam oranı ne kadar? Yenişafak’ta yer alan haberin ayrıntılarını sizlerle payalaşıyoruz.

BENZİN FİYATLARINA 14 KURUŞ ZAM

Benzin fiyatlarına 15 Şubat Cuma günü 14 kuruşluk bir zam yapılması gündeme geldi. Petrol üretimine bağlık olarak yapılması öngörülen benzin zammı ise motorin fiyatlarını etkilemeyecek. Motorin fiyatlarında 20 Şubat tarihine kadr herhangi bir değişiklik beklemeyen uzmanlar bu zammın yalnızca benzinde olacağını ifade ettiler.

Benzin fiyatlarına yapılacak olan zammın nedenine dair uzmanlardan yapılan açıklamalarda Suudi Arabistan’ın petrol üretiminde günlük 500 bin varillik bir kısıtlamaya gitme kararı gösterildi. Suudi Arabistan günlük petrol üretimini 9.8 milyon varille sınırlayacağını duyurmasıyla petrol fiyatlarında yüzde 1 oranında bir artış yaşandı. Petrol fiyatlarında yaşanan bu artış ise benzin fiyatlarına yansıyacak.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP