Emekliye Yılbaşında İki Zam Birden! Yapılacak Zam Yeterli mi?

Emekliye Yılbaşında İki Zam Birden! Yapılacak Zam Yeterli mi?

Enflasyonun zirve yaptığı 2019 yılından sonra belirlenecek bu zamlar yeterli mi? Emekliye 2020'de yapılacak maaş zammı detayları. Emekli aylığı 2020 zam oranları belli olmaya başladı. Emekliler 2020'de ne kadar maaş alacak? Emekliye yapılacak olan 2020 zam oranı belli oldu mu? Memur emeklisi, işçi emeklisi, bağ-kur emeklisi ne kadar zam alacak? Peki bu oranlar yeterli mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Emekliye Yılbaşında İki Zam Birden! Yapılacak Zam Yeterli mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paranın satın alma gücünün hızla düştüğü 2019 senesinde emekli geçinemez hale geldi. Alınan emekli maaşı neredeyse mutfak masraflarına bile yetmez durumda. Emekliler merakla yapılacak maaşlarına yapılacak zamları bekliyor.

2020 Ocak ayında tüm emeklilerin, emeklilik maaşlarına zam yapılacak. Memur emeklilerinin zam oranı hakem kurulu kararına göre yüzde 4 olurken, enflasyon farkı ile ikinci bir artış ihtimali de var. Eğer 2019’un ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 5’i aşarsa fark söz konusu olacak. Gerek Merkez Bankası’nın gerekse ekonomistlerin tahminleri de emeklilere enflasyon farkı çıkabileceğini gösteriyor.

EN AZ 190 TL ARTIŞ

Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre, yılın 2. yarısında, enflasyon yüzde 8.52 çıkabilecek. Bu durumda memur emeklileri yüzde 3.52 fark alacak. Maaşlar en az 189,72 lira artacak. En düşük maaş, 2 bin 712 lira olacak.

ZAMLAR HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Yeni zamlı maaşlar Ocak ayı itibariyle hesaplara geçecek. Memur emeklileri maaşlarını ayın 1’inde aldıkları için onlara ayrıca zam farkları yatırılacak…

Peki ya İşçi, Bağ-Kur Emeklisine ve Diğer Emeklilere Ne Kadar Zam Olacak?

Memur emeklisi zam oranına yakın bir oranda işçi, Bağ-Kur emeklisi ve diğer emeklilere zam yapılması öngörülüyor.

Yapılacak Olan Zamlar Yeterli mi?

Vatandaşlar satın alma gücünün en az %50 oranında düştüğünü belirtiyorlar. Yapılacak zamlarında bunu göz önüne alınarak yapılmasını talep ediyorlar. Yapılacak bu zamları emeklilerin çoğu yeterli bulmuyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sitemiz aracılığı ile görüşlerinizi kamuoyuna duyurun. Altta ki yorum bölümüne yorumlarınızı bekliyoruz. Sizce emekli maaşı zam oranları ne kadar olmalı?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP