SGK Prim Borcu Ödemesini Erteledi

SGK Prim Borcu Ödemesini Erteledi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), tarafından yapılan açıklamada Doğu bölgeleri ve civarında yaşanan terör olayları nedeniyle il ve ilçede ödenmesi gereken prim borçlarının ödemelerini Aralık 2018'e kadar uzatıldığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
SGK Prim Borcu Ödemesini Erteledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda; Doğu bölgeleri ve bölge civarlarında terör olaylarının artmasının gündeme gelmesiyle alakalı olarak ödenmesi planlanan prim borçlarının ödeme tarihini Aralık 2018’e kadar uzatıldığını belirtti. Bununla beraber vatandaşların Aralık 2018’e kadar prim ödemelerini gerçekleştirmeleri istenildi. sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Diyarbakır’ın Sur ve Silvan, ilçelerininde bulunduğu Hakkari, Şırnak şehirlerinin tamamında ayırca Mardin, Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçelerinde ödenmesi gereken SGK prim borçlarının ertlendiğini duyurdu.

31 ARALIK 2018’E KADAR ERTELENDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu konuyla alakalı olarak prim borcu bulunan il ve ilçelerin müdürlüklerine kararı tebliğ ettikleri bir yazı göndererek vatandaşlara duyurulmasını istediler. Ayrıca gönderilen yazıda; “Kurul yönetimi tarafından 28 Aralık 2017 tarihli 2017/643 sayılı karalar gereği, Şırnak ve Hakkari illerinin tamamında, Siirt’in Eruh ilçesinde, Mardin’in Nusaybin ilçesinin yanı sıra Derik ve Dargeçit ilçelerinde, Diyarbakır’ı Sur ve Silvan ilçelerinde ikamet eden 5510 sayılı kanun kapsamında bulunan sigortalı vatandaşların genel sağlık sigortaları ile söz konusu olması ve ilçelerde faaliyet gösteren 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının a bendi kapsamında 31 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi istenilen prim borçlarının 31 Aralık 2018 tarihine kadar ertelenmesine kadar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMESİN

Konuyla alakalı olarak prim borcu olan vatandaşlarımızın sınır ötesi ve sınır içerisinde yaşanan terör olaylarıyla alakalı zor dönemler geçirildiği belirtilirken prim borçlarının ertelenmesiyle beraber vatandaşların bu haktan yararlanmaları için ödeme kolaylığının sağlanması hedeflendiği görülüyor. Böylece vatandaşların terör olaylarıyla alakalı sıkıntılar yaşadığı şu dönemde ödemelerin ertelenmesinin doğru bir karar olduğu belirtildi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP