DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
2019 Yılının İlk Benzin ve Motorin Zammı Geliyor

2019 Yılının İlk Benzin ve Motorin Zammı Geliyor

Benzin ve motorin fiyatlarına 2019 yılının ilk zammının yapılması bekleniyor. Zam miktarı ve zamlı fiyatların uygulamaya gireceği tarihe ilişkin detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
2019 Yılının İlk Benzin ve Motorin Zammı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrol fiyatlarında yaşanan düşme eğiiminin geçtiğimiz hafta içinde tersine dönmesindan dolayı benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması gündeme geldi. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre benzin fiyatları bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere artacak.

Motorin fiyatlarında en geç perşembe gününe kadar zam gelecek. Benzin için tahmin edilen zam miktarı 15 kuruş olurken motorin fiyatlarına gelecek zam miktarının ise 10 kuruş ile 15 kuruş arasında olması bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA ZAM

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde en önemli etkenlerden olan Brent Pertrol fiyatları bir süredir düşme eğilimindeydi. ABD’nin İran’a yönelik petrol yaptırımının da etkisiyle ekim ayının başında 85 dolara ulaşan brent petrol varil fiyatı daha sonra 50 dolara kadar geriledi. Bu süreçte yaşanan indirimler ile benzin fiyatları 7 TL’den 6 TL’nin altına düştü.

Bir süredir devam eden brent petrol değer kaybı ise Ocak 2019’un başlamasıyla terse döndü. Brent petrol fiyatlarının yükselmeye başlamasıyla olumlu seyreden akaryakıt fiyatlarının artması gündeme geldi. Bu kapsamda benzine bu gece yarısında, motorine ise en geç perşembe günü zam yapılması bekleniyor. Zam miktarlarınında 15 kuruş seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Fiyatlar Pompaya Yansıyacak Mı?

Bir süredir uygulanan eşel mobil uygulamasının bu zamlarda geçerli olup olmayacağı bilinmiyor. Devlet gelen zamları ÖTV’den karşılıyor ve fiyatlara yansımıyordu. Devletin, bu zamlarda atacağı adım, pompa satış fiyatlarında değişiklik olup olmayacağını gösterecek.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP