O Tarihler Arasında Trilyonlarca Dolar Piyasaya Dolar Verecekler! Doları Olanlar Dikkat!
  • Finans 365
  • Döviz
  • O Tarihler Arasında Trilyonlarca Dolar Piyasaya Dolar Verecekler! Doları Olanlar Dikkat!

O Tarihler Arasında Trilyonlarca Dolar Piyasaya Dolar Verecekler! Doları Olanlar Dikkat!

Dolar yatırımı yapacaklar dikkat. FED para politikalarını değiştirdi. Genişleme politikaları çerçevesinde ve faizi kontrol altına almak için piyasaya dolar sürmeye başladı. İşte FED'in önümüzdeki bir aylık para planı ve doların hedef fiyatı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
O Tarihler Arasında Trilyonlarca Dolar Piyasaya Dolar Verecekler! Doları Olanlar Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası dolar finansmanını ucuzlatmak ve ABD’deki kurum ve bankaların likidite dengelerini sağlamak amacıyla yeni adımlar atmaya başladı. FED bugün yıllar sonra ilk kez yeniden 14 gün vadeli repo ihaleleri açmaya başladı.

FED faiz indirim kararının olgunlaştımak ve faizi kontrol altına almak için tüm yolları deniyor. Daha önce on yıl aradan sonra gecelik repo ihalelerini açan FED, şimdi de 14 gün vadeli repo ihaleleri açmaya başladı.

Banka 23 eylül 2020 ve 10 ekim 2020 tarihleri arasında repo ihalelerine devam edeceğinin açıklamasının ardından dolar beklenti aşağı yönlü oluştu.

FED 10 ekime kadar her ihalenin en az 75 milyar dolar olacağını bildirdi. Bunun yanında her on dört günlük ihalenin en az 30 milyar dolar olacağını açıkladı. Bu durumda geçtiğimiz cuma günü yaptığı gecelik repo ihalesi ile dördüncü kez piyasalara nakit sağlayan banka, toplamda 300 milyar dolar fonlama yapmış oldu.

Uzmanlara 23 eylül sonrası dolar fiyatlarına dikkat edilmesi gerektiğini FED’in 23 eylül 2020 sonrası her gece 75 milyar dolarlık repo ihalesi açacağını ve toplamda 1 trilyon dolardan fazla piyasa dolar sunacağını belirterek bu durumun dolar arzının fazla olacağı anlamına geldiğini ve talebin azalabileceğinin altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP