DOLAR

32,5640

-0.01%
EURO

34,8784

-0.05%
ALTIN(gr)

2.422,79

-0,29%
BİST 100

%
Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bunu Yaptıysanız Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınmış Olabilir
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bunu Yaptıysanız Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınmış Olabilir

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bunu Yaptıysanız Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınmış Olabilir

Son dönemde BDDK'ya yapılan kredi kartım kopyalanmış şikayetlerinde yaşanan rekor artış gözleri yeniden internetten alışveriş siteleri ve kartla uzaktan ödeme sistemlerine çevirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Bunu Yaptıysanız Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınmış Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde sayıları hızla artan E Ticaret siteleri ve bu sitelerde yapılan büyük indirimler kredi kartı ile internetten alışveriş yapanların sayılarının rekor kırmasını sağladı.

Ancak yapılan harcamalar arttıkça ne yazık ki bu artış dolandırıcıların de iştahlarının kabarmasına neden oldu. Özellikle de kredi kartı kopyalama çeteleri “fishing oltalama siteleri” üzerinden kredi kartı bilgilerini kopyalayarak vatandaşları mağdur ediyor.

Kredi Kartı Bilgileri Paylaşılırken Dikkatli Olunmalı!

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama ile vatandaşlar kredi kartı kopyalama siteleri hakkında uyarıldı. Yapılan açıklamada “Fishing oltalama siteleri bulunmaktadır. Normalde banka sitesine girdiğiniz zaman hesap numarası, TC kimlik numarası ve şifre yazarak giriş yapılır.

Ancak bu fishing sitelerde kart numarası ister, kartın son kullanma tarihini ister. Resmi banka siteleri bunları istemez. Bunların hepsini isteyen siteler fishing sitelerdir. Yani oltalama siteleridir. Buradan bilgileriniz alınarak harcama yapılıyor. Böylece kişilerin mağdur olması sağlanıyor.

Kredi kartı ödemeleri, su, elektrik ödemeleri gibi internet üzerinden yapacağımız işlemleri bankaların resmi sitelerinden girerek yapmak daha faydalıdır.Sanal dünya kocaman bir dünya, bu sanal dünyada zarar görmememiz için güvenliğimizi almamız gerekiyor” uyarısında bulunuldu.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP