DOLAR

32,5159

0.28%
EURO

34,6016

0.25%
ALTIN(gr)

2.499,12

0,66%
BİST 100

%
Altın Alacaklar Dikkat! Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

Altın Alacaklar Dikkat! Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

Altına olan talep her geçen gün artıyor. Daha önce dünya ekonomi baronları altın topluyor diye sitemizde duyurmuştuk. Bu haberimizi destekleyen veriler Dünya Altın Konseyi'nin yayımladığı rapor ile gün yüzüne çıktı. Tüm zamanların rekoru kırıldı. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Altın Alacaklar Dikkat! Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde yaşanan resesyon riski, ticari savaş endişeleri, Brexit belirsizliği gibi etkenlerin üzerine bir de corona virüs tehlikesi eklenince altına olan talepte adeta patlama yaşandı. Zor zamanların güvenli limanı olarak adlandırılan altın tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altının ons fiyatı 1675 dolar oldu.

Global çapta yatırım fonlarında tutulan altın miktarı, geçtiğimiz yıl 2808 ton ile tüm zamanların rekor seviyesine ulaşmış oldu.

Altın piyasasının en organize kuruluşu olan Dünya Altın Konseyi’nin yayımladığı rapora göre, eylül ayında global çapta altın fonlarına yaklaşık 3,9 milyar dolarlık para akışı gerçekleşti. Fonların tuttuğu altın miktarı, eylül ayında bir önceki aya göre 75,2 ton artış gösterdi. Böylece fonların portföylerindeki altın miktarı, son 4 ayda kesintisiz artarak 2019 başından bu yana yüzde 13,4 yükselmiş oldu.

2019 yılı sonuna kadar ki dönemde altın fon varlıkları sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri’ni 582,7 tonla İngiltere ve 351,5 tonla Almanya takip etti. Ülkemiz Türkiye ise söz konusu sıralamada 0,6 tonluk altın fonu varlığıyla 15’inci sırada yer aldı.

Global fonların portföyündeki altın miktarı, yılsonu 2 bin 808 tonla 2012’deki 2 bin 791 tonluk tarihi zirveyi de aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Sermaye Baronları Yüklü Miktarda Altın Stokluyor! Altın Fiyatları Neden Yükseliyor

Altın Yatırımı Olanlar ve Alacaklar Dikkat! Sarıkız Altın Çılgın Ralliye Başlıyor!

Altında Hedef Fiyat Çok Büyük! Düştükçe Altın Alın! Global piyasalarda devam eden genişleyici para politikaları ve ticaret savaşlarının oluşturduğu belirsizlikler, güvenli liman olarak görülen altına olan talebi yüksetlmeye aralıksız devam ediyor.

Uzmanlar global bazdaki endişelerin giderilemediği, güven ortamının yeniden sağlanamadığı sürece altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini ifade ediyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP