DOLAR

32,3830

0.15%
EURO

35,1089

-0.11%
ALTIN(gr)

2.322,69

0,17%
BİST 100

%
Kripto Para Borsa Dünya Genelinde Piyasası 2 Trilyon Doları Aştı

Kripto Para Borsa Dünya Genelinde Piyasası 2 Trilyon Doları Aştı

Bitcoin dışında bulunan kripto para borsalarına yönelik olarak yoğun ilgi kripto para birimlerinin piyasa değerlerinin toplam 2 trilyon doları aşmasına yol açtı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Kripto Para Borsa Dünya Genelinde Piyasası 2 Trilyon Doları Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin’in payı para piyasanın da yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Kripto para borsa birimleri, son iki ayda kurumsal talebin de katkılarıyla yükselişe geçti ve 2 trilyon dolarlık olan piyasa değerini üstüne çıktı. CoinGecko tarafından takip edilmekte olan 6.600’ün üzerinde bulunan kripto borsa para birimi içerisinde en büyük ve yüksek piyasa değerini 1 trilyon doların çok çok üzerinde olan Bitcoin oluşturdu. Bitcoinlerin fiyatı 2021 de Covid-19 sürecinde ikiye katlanarak 58.858 dolara kadar yükseliş gösterdi. Bitcoin’i takip eden Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether ve aynı zamanda Cardano şirketleri ise toplamda 422 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmış oldular.

Kripto Para Borsasına Olan Kurumsal İlgi Arttı

Kurumsal yatırımcıların ve sıfıra yakın olan faiz oranlarının hakim olunduğu bir dünyada kripto paralara ilgi arttı. Ve bu durum da yine Bitcoin’i yeni rekorlara taşıdı. Rezervlerinin 1 milyar dolarlık kısmını oluşturmakta olan Bitcoini tutma kararı alan Tesla, ayrıca üretmiş olduğu elektrikli otomobiller için ödemelerde Bitcoin kripto paralarını kabul edeceğini duyurdu. Morgan Stanley de yine ise en zengin müşterilerinin portföylerine kripto para borsa birimini eklemelerine izin sağlarken, yine bu şirketlerin yanında Mastercard, PayPal gibi ödeme şirketleri de Bitcoin’e yönelik adımlar attılar. Dünyanın en büyük kurumsal kripto para borsa yatırımcısı olan Grayscale Bitcoin fonunun, ETF ye uyarlamayı planladığını açıklaması sonrasında yine Bitcoin yükselişe geçti. ABD merkezli olan en büyük kripto borsa şirketleri arasında yer alan Coinbase Global ise bu ay içerisinde Nasdaq’ta işlem yaparken borsalarını halka arz etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP