DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Borsa İstanbul’da Rekor Günü, Piyasalarda Son Durum
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsa İstanbul’da Rekor Günü, Piyasalarda Son Durum

Borsa İstanbul’da Rekor Günü, Piyasalarda Son Durum

Küresel piyasalarda bu sabah aşı ve teşvik paketi rüzgarları esti, Borsa İstanbul’da adeta yükseliş tam bir zirve tazeleme ile başladı ve günü rekorla kapadı. Konuyla alakalı işte tüm gelişmeler. İşte detaylar..

ABONE OL
21 Haziran 2023 13:40
Borsa İstanbul’da Rekor Günü, Piyasalarda Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşı tarafından gelen çalışmalar doğrultusunda bu konuda olumlu sonuçların ve bazı ülkelerde ilk aşılamalarının risk iştahını ve fiyatlamaları destekliyor. Vaka ve can kaybı sayılarının tüm dünyada artış göstermesiyle beraber salgın kaynaklı endişeler de aşağı yönlü risk ve baskı unsuru olmaya devam ediyor.

ABD Teşvik Paketi Görüşmelerinde Son Durum

ABD’de süren yeni teşvik paketi görüşmeleri ile bugüne pozitif bir hava ile başladı, ABD temsilciler meclisi Türkiye’nin yaptırım öngören savunma yasasını onaylamasıyla beraber yurt içinde dış politika gelişmeleri de yakından izlenecek. Bugün yurt içi ve dışında takip edilecek bir veri bulunmazken yarın ve Cuma günü yurt içi makro ekonomik veriler ile ECB öne çıkıyor.

Aşı kaynaklı iyimserlikle kasım ayında yükselişlerin yaşandığı hisse piyasalarında aralık ayında dalgalı bir seyir seyrediyor, BIST 100 endeksi ise dün hisse ve sektör bazlı hareketlerin etkisiyle %0.75 oranında değer kazandı ve 1.339 puanla günü tamamladı, bugünü ise tarihi zirvelerini yeniledi ve en yüksek kapanışı yapmış oldu.

Asya piyasalarında ise Çin borsaları dışında alıcılı seyir izlenmeye devam ederken Avrupa borsaları güne alıcılı bir seyir ile başladı, ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamladı ve bugün tekrardan yükselişe geçti. Covid-19 aşısı ile ilgili gelişmeler küresel ölçekte ekonomiyi desteklemeye devam ediyor ve ABD ile Çin arasındaki gerilimi arttırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP