SGK Toplu Para Ödemesi Yapıyor! (Başvurup Hakkınız Olan Parayı Alabilirsiniz)

SGK Toplu Para Ödemesi Yapıyor! (Başvurup Hakkınız Olan Parayı Alabilirsiniz)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilik şartlarını yerine getirmediği için emekli olamayan vatandaşlara toplu para ödemesi yapıyor. SGK tarafından yapılan ödemenin detayları ve bu ödemeyi kimlerin alabileceğine ilişkin ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
SGK Toplu Para Ödemesi Yapıyor! (Başvurup Hakkınız Olan Parayı Alabilirsiniz)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak her çalışanın hayalidir. Çalışma hayatı içerisinde yıllarca yer alan vatandaşlar çalışmalarının sonuna geldiklerinde emekli olmayı dört gözle bekliyorlar.

Bu kapsamda emeklilik şartlarını eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar; prim şartı, yaş şartı ve gün şartı koşullarının tamamını sağlamak zorundalar. Bu şartlardan birisi eksik olduğunda ise emeklilik gerçekleşmiyor.

Yıllarca emekli olmak için prim ödemiş ancak çeşitli nedenlerden doları emekli olamamış vatandaşlara ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) toplu ödemesinde bulunuyor. İşte o ödemeye dair detaylar

SGK’DAN EMEKLİ OLAMAYANLARA TOPLU PARA ÖDEMESİ

Halen uygulamada olan düzenlemeye göre, 5510 Sayılı Kanun sadece kadın ise 58, erkek ise 60 yaşında olmasına karşın primi emekli olmaya yetmeyene toptan ödeme yapılmasına imkan sağlıyor. Bu kapsamda önemli olan husus ise yaş şartı. Yani yaş şartı emekli olamk için sağlanmıyorsa toptan ödemede yapılmıyor. Yani genç yaşta birinin SGK’dan toptan ödeme olması mümkün değil.

Kimler Toplu Ödeme Alabilir? 4/(a) ve 4/(b) sigortalıları ile 1.10.2008 sonrası memuriyete başlayan 4/(c) sigortalılarından, herhangi bir nedenle çalıştığı işten ayrılan veya işyerini kapatan ve yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli yaş şartını doldurduğu halde malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan sigortalıya SGK primleri iade edilebilmektedir. Bu düzenleme emeklilik koşullarını sağlamayan vatandaşlara ödedikleri primleri geri alma imkanı sağlıyor.

SGK Prim Günü Eksik Olanlara Toplu Para Ödemesi Yapacak (İşte Detaylar)

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP