DOLAR

32,5713

0.15%
EURO

34,8820

0.59%
ALTIN(gr)

2.437,44

0,21%
BİST 100

%
Benzinde İndirim Yapılmasının Hemen Ardından Zam Beklentisi
  • Finans 365
  • Finans
  • Benzinde İndirim Yapılmasının Hemen Ardından Zam Beklentisi

Benzinde İndirim Yapılmasının Hemen Ardından Zam Beklentisi

Döviz kurunda yaşanan gelişmeler sonucunda indirim yapılan benzin fiyatlarında yeniden zam yapılması gündeme geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
Benzinde İndirim Yapılmasının Hemen Ardından Zam Beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik benzin fiyatlarında da değişikliğe neden oluyor. Geçtiğimiz haftalarda 5.54 TL bandına kadar yükselen dolar kuru nedeniyle o hafta içerisinde benzine iki defa zam yapılmıştı. 16 kuruş ve 17 kuruşluk zamlarla toplamda 33 kuruş pahalı hale gelen benzin fiyatlarında ise bu hafta içerisinde indirim yaşanmıştı.

Hafta başında dolar kurunun 5.26 TL seviyesine gerilemesi buna ek olarak ayrıca brent petrol fiyatlarının düşmesi benzinde indirim yapılmasına neden olmuştu. Salı günü uygulamaya giren indirimli fiyatların üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen yeniden zam konusu gündeme geldi.

BENZİN FİYATLARINA ZAM GÜNDEME GELDİ

Yaşanan gelişmelere bağlı olarak dolar kurunun 5 lira 35 kuruşu geçmesi benzin fiyatında 8 kuruşluk zammı gündeme getirdi. Benzine zam baskısı oluşturan diğer bir gelişme ise brent petrol fiyatları oldu.

Brent petrol fiyatlarının dolar kuruna göre belirlenmesi ve dolar kurunun yükselmesi ile petrol fiyatlarının artmasına ve kısa süre önce indirim yapılan benzine yeniden zam yapılmasına baskı oluşturdu. Habertürk’ten Olcay Dilek benzine yapılacak zam miktarına dair değerlendirmesinde zam oranını 8 kuruş olarak değerlendirdi. Motorinde de bir miktar indirim yönlü gelişme vardı. Son 48 saat içerisinde yaşanan bu hareket, indirim olasılığını gündem çıkarttı. Motorinde şimdilik bir fiyat hareketi beklenmiyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP