Emeklilikte yaşa takılanlar çalışma hayatına devam etmek zorunda kalıyor. Ancak çalışmaya devam ettikçe, emekli aylıkları azalıyor. Bu durumu önlemek adına yeni yöntemler üzerinde çalışmalar sürüyor. Peki, EYT çıkarsa kimler emekli olabilecek? Detaylar haberimizde.
Bu yıl emeklilikte yaşa takılanların erken emekli olabilmeleri için öneriler geldi. EYT için bulunan çözüm önerisi hayata geçerse vatandaşlar çalışmaya devam etse bile emekli aylıkları çalışıldığı için düşmeyecek. Bu yüzden vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi adına bir an önce EYT düzenlemesinin meclisten geçmesini bekliyorlar.
Yasanın kabul edilmesi halinde kadınalar 39, erkekler ise 46 yaşını doldurduklarında emekli olabilecekler. Bu kapsamda EYT ile ilgili son durumun ne olduğunu, yasa kabul edilirse kimlerin faydalanabileceğini merak ediyorlar.
Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen bu konu için, bu yılın bütçesinde EYT’ye yer verilmedi. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Selçuk; emekliliği hak etmenin sigortalılık süresi, yaş ve prim ödeme gün sayısı ile ilgili olduğunu söyledi. Konu ile ilgili çalışmaları sürdüğünü belirten bakan bu durumun yüksek maliyete sebep olması nedeniyle bu duruma karşı olduklarını söyledi.
En çok merak edilen soruların başında EYT kimleri etkileyecek sorusu geliyor. İşte kadınlarda ve erkeklerde EYT emeklilik şartları:
GÜNDEM
31 Ocak 2026TEŞVİK - HİBE - DESTEK
31 Ocak 2026ALTIN
31 Ocak 2026BANKACILIK
31 Ocak 2026GÜNDEM
31 Ocak 2026TEŞVİK - HİBE - DESTEK
31 Ocak 2026GÜNDEM
31 Ocak 2026
1
SGK-SSK-Bağkur’lu emeklilerin 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplandı! Duyan emekli inanamadı! Hemen bakın!
2
TC Kimlik No sonu 2, 4, 6, 8 olan emekliler için tarih belli oldu! 4000, 5500, 7200 TL gece hesaplara geçti!
3
25 yıl evli kalan ev hanımlarının 45 ya da 47 yaşında emekli olması için müjde geldi! İşte ödemeleri gereken emekli primleri
4
Emekliye 5000 memura 10000 TL zam bombası! 2023 enflasyon farkı Ocak zammı hesaplaması yapıldı! TEFE TÜFE…
5
Ocak 2023 zamlı emekli maaşları erken yatacak! Emekliye bir maaş ikramiye verilecek!