DOLAR

32,6029

0.38%
EURO

34,8331

0.27%
ALTIN(gr)

2.495,56

0,46%
BİST 100

%
Mercedes-Benz Müşterilerini Sanal Para İle Ödüllendirecek

Mercedes-Benz Müşterilerini Sanal Para İle Ödüllendirecek

Türkiye’de ve dünyada sayılı önemli araç markalarından olan Alman Mercedes-Benz araç firması akıllı sanal para uygulaması olan dijital sanal para birimi uygulaması Mobicoin’i, 2018 yılında İspanya’nın Barselona şehrinde Mobil Dünya kongresinde meraklıların ilgisine sundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Mercedes-Benz Müşterilerini Sanal Para İle Ödüllendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman devi Mercede-Benz şirketi , proje çalışmalarına Şubat ayı içerisinde başlamıştır.Şirketin hedef kitleleri ve amacı Sürücülerin çevreye duyarlı çevre dostu araç kullanımı bağımlılığını ve düşük oranlarda hızla artan sade ve güvenilebilir bir araç kullanımını ödüllendirmek için oluşturulmuştur. Şirket yetkililelerinin bildirdiği üzere bu kriptolu sanal para uygulaması ilk üç ay test aşamasından geçtikten sonra tamö anlamıyla hazır hal alması planlanmaktadır. Çevreci bir araç tasarımın yanı sıra çevre dostu araç kullanımlarının uygulamalarını takip eden , beş yüz Mobicoin uygulama kullanıcıları ödüllendirilecektir.

Cointelegraph auf Deutsch’in düşüncelerine göre , üretilen araçlardan gelen sanal veriler Daimler vasıtasıyla mobil uygulamalarda muhafaza edilerek ,Mobicoin uygulamasına dönüştürülecektir.Bu uygulamalarda en çok Mobicoin’e katılımcılardan da Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft’a yani alman araçları otomobil şampiyonasına , Mercedes Benz finallerine yada Berlin moda haftasında düzenlenen etkinliklere katılabilmeleri için vip katılım biletleri verilecektir.

Fakat bu kriptolu Mobicoin’leri herhangi bir para birimine veya diğer kriptolu sanal para birimlerine dönüşümleri oldukları bilinmemektedir. Dünya gündeminde belirli bir hareketlileğe sebeb olan bu kriptolu sanal para uygulamalarına Mercedes Benz firmasından sonra diğer Alman devi otomobil firmalarıda girmeye hazırlanmaktadır.Geride kalan aylayrda Alman devi otomobil şirketleri Blockhain sanal teknolojiyi benimsedikleri görülmektedir. Bu yıl şubat ayından itibaren Alman devi üretim şirketlerinden BMW , bu yıl Blockchain teknıolojisinin kurucu olan Ve Chan ile ortak oldukları belirtmişlerdir.

Diğer bir Alman devi Stuttgart kaynaklı Porsche otomobil firmasıda ,bu uygulama Blockchain teknolojilerini kullanma adına otomobil kilit sistemlerini ve araçaların genel özelliklerini arttırma yolunda kullanacaklarını belirttiler. Porsche dev otomobil firması bu uygulamalar için Alman kökenli Xann’ile çalıştıklarını belirttiler.

Bu durumlar göz önünde tutulduğunda bu yıl Ocak ayından itibaren Wolkswagen şirketlerinin genel müdürleri Johann Jungwirt, herhangi bir kar amacı gütmeyen Blockchain vakıflarında birtanesi olan IOTA vakfına denetleme kurulu üyesi olarak katıldığını belirtmişlerdir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP