11 Eylül Dolar Fiyatları ve Güncel Dolar Yorumları

11 Eylül Dolar Fiyatları ve Güncel Dolar Yorumları

ABD tarihinin en unutulmaz felaketlerinden biri olarak adlandırılan ve ABD toplumunda büyük travmalara yol aça 11 eylül saldırılarının 18. yılı ülkede anılmaya başlandı. ABD tarihinin en büyük terör saldırısı olarak adlandırılan saldırıda 3 bin kişi hayatını kaybetmişti. Peki 11 eylülde neler yaşandı? Dolar kuru 11 eylül saldırılarının yıl dönümünde nasıl tepki verecek? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
11 Eylül Dolar Fiyatları ve Güncel Dolar Yorumları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni dünya düzenin miladı olarak kabul edilen 11 eylül saldırılarının ardından tam 18 yıl geçti. Sadırın ardından bir çok haber gizemini korurken ABD gibi dünyanın en büyük savunma sistemlerine sahip ülkede dünya ticaret merkezini hedef alan saldırıların nasıl gerçekleştiği halen belirsizliğini koruyor.

Dolar yükselecek İddiası?

Yurt içinde ve yurt dışında doların yükseleceği haberleri paylaşırken gelişen ülke paralarına göre dolar kurunun değer kaybetmesi doların artık aşağı yönlü hareket edeceğine işaret ediyor. Bir çok ekonomi sitesinde dolar yorumlarında Merkez Bankası faiz kararı sonrası nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor. 11 eylülde doların nasıl hareket edeceği bir çok ekonomist tarafından yakından takip ediliyor.

Dolar 6,40 tl olması iştahlarını kabarttı!

ağustos ayında dolar kurunun gece yarısı 6,40 tl olması bazı çevrelerin iştahını kabartsada artık dolar kurunda yurt içinden gelen veriler baskı uyguluyor. Doların artık aşağı dönlü düşüşü merkez bankasının faiz kararı ile birlikte aşağı yönlü olması bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi anlık yükseliş hareketi gösteren dolar kuru için TCMB yıl sonu dolar tahminini 6 lira olarak revize etmişti.

Ekonomistler doların merkez bankası faiz kararının ardından yükselişe geçebileceğini ancak bu durumun sınırlı olacağının altını çizerken dolar fiyatlarında kısa vadede yüksek volatil ve sert hareket beklenmediğinin belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP