EYT’lilerin Beklediği Haberler Gelemeye Başladı! Mecliste Görüşmeler Başlıyor

EYT’lilerin Beklediği Haberler Gelemeye Başladı! Mecliste Görüşmeler Başlıyor

Meclis uzun bir aradan sonra açıldı. EYT mağdurlarının gözü genel kurula çevrildi. EYT yasası bu hafta meclis genel kurulunda konuşulmaya başlanacak mı? Emeklilikte yaşa takılanların beklediği haberler gelmeye başladı. İşte son dakika EYT haberleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
EYT’lilerin Beklediği Haberler Gelemeye Başladı! Mecliste Görüşmeler Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclisin açılmasıyla beraber gözler tamamen genel kurula gelecek EYT görüşmelerine çevrildi. EYT mağdurları bu yıl emekli olabilmek için yaş sınırının kaldırılmasını bekliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla EYT’liler için ilk kez bir adım atılmış ve sorunun çözülmesi için gereken çalışmalara başlandı.

EYT yasası çıkacak mı?

Son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporda EYT’lilerin hemen emekli olmayacağı yasanın çıkması halinde EYT kapsamında emekli olacakların sayısının 750 bin kişi civarında olduğu ve 10 yıllık bir süreye yayılacağı ifade edilmişti. Raporda EYT’liler için özellikle kamuoyunda görüşülen ve yıllık çok büyük bir maliyet oluşturacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı. Aslında EYT’lilerin SGK’ya yıllık maliyetinin beklenenin aksine daha düşük bir seviyede olduğu belirtildi.

EYT yasasında emekli olabilmek için gereken prim gün sayısına ulaşmış ancak sadece yaş haddinin doldurulması için bekleyen kişilerin yasa çıkar çıkmaz emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan raporda 3 sistem üzerinde yoğunlaşıldığı ve bunlardan birisinin meclis genel kurulunda görüşüleceği meclis kurulunda görüşülmeye başlandı.

Meclis ilk haftasında yeni yargı paketi ve ceza infaz sürelerinin düzenlemesi ile ilgili görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasasının mecliste görüşülmeye başlaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP