SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak’ta ne kadar zam alacak? Emekli Ocak zammı ne kadar olacak?

SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak’ta ne kadar zam alacak? Emekli Ocak zammı ne kadar olacak?

2022 senesinin Ocak ayında SGK ile BAĞ-KUR emeklilerine ne kadar zam alacağı artık yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. 2022 emekli ocak zammı, yılın ikinci yarısında açıklanacak olan enflasyon rakamları göz önüne alınarak hesaplanıyor. SSK ile bağ-kur emeklilerinin maaşlarında, 405 TL'ye yakın bir artışın olması söz konusu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak’ta ne kadar zam alacak? Emekli Ocak zammı ne kadar olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 senesinin Ocak ayında SGK ile BAĞ-KUR emeklilerine ne kadar zam alacağı artık yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. 2022 emekli ocak zammı, yılın ikinci yarısında açıklanacak olan enflasyon rakamları göz önüne alınarak hesaplanıyor. SSK ile bağ-kur emeklilerinin maaşlarında, 405 TL’ye yakın bir artışın olması söz konusu. Bu süreç içerisinde vatandaşlar; internet uygulamaları üzerinden “en düşük emekli maaşı ne kadar? Emekli Ocak zammı ne kadar olacak? Gibi soruları sormaya ve cevaplarını araştırmaya devam ediyor.

Bir yıl içerisinde ocak ve temmuz aylarında zamlı maaşlarını alan emeklilerin, artık gözü kulağı, 2022 senesinin ocak ayından itibaren alacakları zamlı maaşlara çevrildi. Hükümet, 2022 senesi ile ilgili enflasyon rakamlarını açıkladıktan sonra ve bu rakamlar baz alınarak emeklilere alacakları zamlı maaş oranlarını da açıklayacak.

Diğer taraftan, 3600 ek gösterge ile ilgili yapılacak olan çeşitli çalışmaların,  memur ve memur emekli maaşlarını yakından ilgilendirdiği biliniyor. Ancak 3600 ek gösterge, dolaylı yoldan SSK ve bağ-kur emekli maaşlarını da olumlu bir şekilde etkileyecek.

13 milyona yakın SSK ile bağ-kur emeklisi, 2022 Ocak zammı ne kadar olacağı ile ilgili merak etmeye başladı. Enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile beraber oranlarda artık yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Ocak zammı, 3 aylık tüketici fiyat endeksi rakamlarına göre yüzde 4,23 olarak hesaplanırken, enflasyon tahmini rakamlarına göre ise maaş artışı %5. 21 olarak hesaplanacak.

Maaşlarda 405 TL’ye Varan Artış Olacak

SSK ve bağ-kur emeklilerinin alım gücünün azalmaması amacıyla yapılacak zam oranlarının açıklanması bekleniyor. Bu açıdan bakıldığında SSK ve bağ-kur emeklilerinin almış oldukları maaşlara alacakları zam ile beraber enflasyon farkı oranlarının da eklenmesi ile beraber toplamda 405 TL’ye varan bir artış yaşanması bekleniyor.

Merkez Bankası tarafından yapılan enflasyon tahmini rakamlarına göre ise ikinci altı aylık periyot içerisinde tüketici fiyat endeksi yani SSK ile bağ-kur emeklilerinin zam oranları yüzde 5.21’i bulacak. Bu durumda ise en yüksek maaş yaklaşık olarak 405 TL gibi bir artış ile toplamda 8237 TL’ye ulaşacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP