Devlet Öğrencilere 1200 TL Ödeme Yapacak! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin

Devlet Öğrencilere 1200 TL Ödeme Yapacak! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin

Öğrenci başına 760 TL olan desteğinin tamamını devlet ödeyecek. Mesleki Eğitim Merkezlerindeki öğrencilerin almış oldukları ücretler artırılarak, 1200 TL'ye çıkartılacak ve Bunun tamamını devlet karşılayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Devlet Öğrencilere 1200 TL Ödeme Yapacak! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetten, en son dakika müjde haberi geldi. 1200 TL’lik para hesaplara yatırılacak hesabınızı kontrol edebilirsiniz.

Mesleki eğitim merkezlerinde bulunan öğrencilere 4 sene boyunca almış oldukları ücretlerinin, işveren üzerindeki yükünü hafifletmek amacıyla devlet devreye giriyor. Öğrenci başına 760 TL olan desteğinin tamamını devlet ödeyecek. Mesleki Eğitim Merkezlerindeki öğrencilerin almış oldukları ücretler artırılarak, 1200 TL’ye çıkartılacak ve Bunun tamamını devlet karşılayacak.

Diğer taraftan, lise ve üniversite mezunu olan öğrencilerin, mesleki eğitim merkezlerinin programlarına katılmaları dahilinde 6 ile 7 aylık bir kısa sürede programlı bitirip çalışmaya başlamalarına fırsat tanınacaktır.

Mesleki eğitim merkezleri

Şimdiye kadar mesleki eğitim ile meslek liseleri hususunda çok fazla adım atıldı. Bu hususu senelerdir yakından takip eden gazeteciler var. Örnek vermekte fayda olacaktır ki meslek liseleri hususunda sektörler ve okurlar uyum sağlamıyordu, burada olumlu adımlar atıldı ve artık sadeleştirmeye gidildi. Örneğin, öğretmenlerin eğitim hususunda problemleri mevcuttu öğretmenler, eğitilmeye başlandı. Mesleki eğitim merkezlerinin sayıları da çok ciddi bir şekilde artırıldı. Artık Organize Sanayi bölgeleri içerisinde meslek okulları ile eğitim merkezleri daha fazla açılıyor ki, buralarda mezun olan öğrenciler, hiç vakit kaybetmeden direkt sanayi bölgesinde bulunan işyerlerinde işbaşı yapabilsin diye.

Devlet üstleniyor

Başta meslek liseleri olmak üzere bu okulların sayılarının artırılması ile doğru bölgelere doğru meslek liseleri kurulması hususunda ve mesleki eğitim merkezlerinin sayısında artışa gidilmesi hususunu yapılması gereken çok daha şey var. Bu husus ile ilgili yeni adımlar da atılıyor. Mesleki eğitim Merkezlerindeki öğrencilere 4 sene boyunca görmüş oldukları eğitimde aldıkları ücretlerinin işveren üzerindeki yükünü hafifletmek amacıyla devlet devreye giriyor. Öğrenci başına 760 TL’lik bir desteğin tamamını devlet karşılayacak. Mesleki eğitim Merkezlerindeki Kalfa öğrencilerinize almış oldukları ücretler artırılarak, 1200 TL’ye çıkarılacak ve bunu da tamamı devlet tarafından karşılanacak.

Diğer taraftan lise ile üniversite mezunu olan öğrencilerin, mesleki eğitim merkezlerinin programlarına dahil olmaları durumunda 6 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde programı tamamlayıp çalışma hayatına adım atmaları mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP