Bakan Açıkladı! Paralar Yatıyor Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Bakan Açıkladı! Paralar Yatıyor Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Devlet, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yardıma muhtaç vatandaşlarını korumaya devam ediyor. Türkiye'de milyonlarca vatandaş, engellidir ya da kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor. İşte hükümetin ekonomi ve sosyal politikalar ile ilgili yürütmüş olduğu ender çalışmaların başında bakıma muhtaç engelli yurttaşlar ile aileleri için toplamda 963 milyon 172 bin TL'lik evde bakım yardımı ödemelerinin yapılması şeklindedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Bakan Açıkladı! Paralar Yatıyor Hesaplarınızı Kontrol Edin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakıma muhtaç engelli vatandaşlar ile aileleri açısından toplam 963 milyon 172 bin TL ‘evde bakım yardımı’ ödemeleri adı altında toplamda 1797 lira hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yanık’ın Konu İle İlgili Açıklamaları Şöyle:

Bakıma muhtaç olan engelli vatandaşlar ile aileleri açısından toplamda 963 milyon 172 bin TL, ‘evde bakım yardımı’ adı altındaki ödemeler hesaplara yatırılıyor.

Bakan Derya Yanık, yapmış olduğu yazılı açıklamada, bakıma muhtaç olan engelli vatandaşların, aileleri yanında desteklemelerinin öncü hedeflerinden biri olduğunu, ‘evde bakım yardımı’ bağlamında hak sahipleri başına aylık 1797 lira 97 kuruş ödeme yapıldığını açıkladı.

Aile Odaklı Sosyal Hizmet Vermek Vizyonumuz

Engeli bulunan yurttaşlara yönelik politikaları, aile odaklı bir şekilde sosyal hizmeti vizyonu yörüngesinde yerine getirdiklerini açıklayan Bakan Yanık, “Hayatlarını kendi başlarına devam ettirmeye, ailesi yanında bakımı mümkün bulunmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmetleri sunmaya devam ediyoruz, aileleri yanında kalan engelli vatandaşlara ise gündüz bakım hizmetleri başta olmak üzere evde bakım yardımı gibi çeşitli hizmet modelleri ile destek olmaya devam ediyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyacı olan ağır engelli yakını bulunan ve bakımını üstlendiği içinde herhangi bir işte çalışmayan yurttaşlarımızı da destekliyoruz. ” dedi.

Toplamda 963 Milyon 172 Bin TL

Bakıma ihtiyaç duyan, engelli yakınının bakımını üstlenmiş olan 530 bin vatandaşa ‘evde bakım yardımı’ yapıldığını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “bakıma ihtiyacı bulunan engelli vatandaşlar ile aileleri açısından toplamda 963 milyon 172 bin TL ‘evde bakım yardımı’ ödemelerini hesapları yatırıyoruz. Bu ödemelerin, bütün engeli bulunan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP