Emekliye Müjde! Emeklilere %8,46 Ekstra Zam Yolda

Emekliye Müjde! Emeklilere %8,46 Ekstra Zam Yolda

Türkiye'de bulunan milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı ocak zammında. Piyasa katılımcıları anketi, oran açısından son ipuçlarını gösteriyor. Enflasyon tahminlerine göre, BAĞ-KUR ile SSK'lıların zam oranları % 8,46 olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Emekliye Müjde! Emeklilere %8,46 Ekstra Zam Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki kasım ayından itibaren asgari ücret tespit Komisyonu (hükümet, işçi sendikaları, işveren sendikaları) 2022 senesi içerisinde asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili çalışmalara başlayacak. Asgari ücretin artış göstermesi ile beraber ( enflasyon rakamları gözönüne alınarak) emekli vatandaşların alacakları maaş oranında da artış yaşanması bekleniyor.

12 aylık dönem (bir sene) içerisinde emekli vatandaşlar, 2 defa maaşlarına zam alıyor. 2022 senesi içerisinde emekli vatandaşların alacakları zam oranlarının belirlenmesi enflasyon rakamlarına göre belirleniyor.

2021 senesi içerisinde pek çok avantajı yakalayan emekli vatandaşlar, şimdi de gözünü 2022’ye çevirdi. Yeni yıl ile beraber 2 defa zam, 2 defa da bayram ikramiyesini alacak olan emekli vatandaşlar, Ocak ayı içerisinde maaşlarında meydana gelecek artışı merak ediyor. SSK ile BAĞ-KUR emeklilerinin ocak zammının oranını bu senenin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranları gösterecek.

4 aylık Dönem İçin Yüzde % 4.23 Zam

2022 senesinin ilk 3 ve 4 aylık döneminin verileri şimdiden kendini gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumunun ( TÜİK) açıklamış olduğu rakamlara göre; temmuz ile Eylül ayları enflasyonu  % 4.23 olarak yansıdı. Kesin veriler açısından geriye ekim, kasım ile aralık verileri kalıyor.

Merkez Bankası‘nın dün açıklamış olduğu piyasa katılımcıları anketi ise emeklilere verilecek zam oranının ipuçlarını adeta gösterdi. Piyasa katılımcıları anketi, 2021 yılı enflasyonu tahmini %17.63 olarak açıklandı.

Buna göre, 2022 senesinin ikinci 6 aylık enflasyon yani BAĞ-KUR ile SSK emekli vatandaşlarının zam oranları yaklaşık olarak %8.46 olarak önümüze çıkıyor. Ocak ayı içerisinde yalnızca maaşlar değil aynı zamanda ek ödemelerde de artış yaşanacak.

Her ay emekli vatandaşlara almış oldukları maaşlarının %4’ü ile %5 oranında ödenmekte olan ek ödeme tutarı da yeni aylıklarının açıklaması ile beraber hesaplanacağı için artacak.

Diğer taraftan %5 ek ödemeden de faydalanmak amacıyla açıklanan aylık sınırı da yükselecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP