Evlenecek Kişilere Devletin Yaptığı Yardımlar Yardımları Alma Şartları Nelerdir?

Evlenecek Kişilere Devletin Yaptığı Yardımlar Yardımları Alma Şartları Nelerdir?

Devletin evlenecek olanlara yardımları devam ediyor. Hayat şartlarının giderek zorlaştığı günümüzde orta halli bir evlilik masrafı ortalama 150 bin TL civarı tutmakta. Bu paraya sahip olmayan gençler için devlet bir takım desteklemede bulunmakta. Alınabilecek destekler ile ilgili detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Evlenecek Kişilere Devletin Yaptığı Yardımlar Yardımları Alma Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birbirini seven insanların, 2021 senesi içerisinde hayatlarını birleştirmeleri sonucunda devlet yardımı projesinden faydalanmaları açısından bu çiftlerin evlenmiş oldukları tarihten itibaren 5 yıl içerisinde bu yardımla başvurmuş olmaları şartı aranır.

2020 ve 2021 seneleri içerisinde hayatlarını birleştiren çiftlere devlet tarafından yapılan yardımı alabilmek amacıyla öncelikli olarak e-devlet uygulaması üzerinden yardıma başvuru yapılmasının gerekir. Evlenen çiftlere devlet yardımı projesinden yararlanabilmek amacıyla çiftlerin, evlenmiş oldukları tarihten itibaren 5 sene içerisinde bu yardıma başvuru yapmaları gerekir. Yine aynı şekilde bu yardım başvuruları da e-devlet uygulaması üzerinden yapılıyor. E-devlet uygulaması sistemine giriş yapıldıktan hemen sonra arama motoruna ‘evlilik yardımı başvurusu’ yazarak araştırması gerekir. Sonrasında ise gerekli olan bütün işlemler yapılır.

Evlenenlerin, (Çiftler) Devlet Yardımını Almaları İçin Yerine Getirmeleri Gereken Şartlar Nelerdir?

  • Yetim aylığı alabilmek amacıyla kız çocuğu olmak ve babasından veya annesinden dolayı yetim aylığı almak, 

  • Kişinin yapmış olduğu ilk evlilik olması, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yetim hakkı alınmış olan ve başvuru talepleri dilekçesini kuruma ibraz etmiş olan, 

  • Başvuru süresinden önce evlenmiş olmak, başvuru sürecinde önceki 2 yıl içerisinde eğer ki mevcut ise diğer kardeşin devlet yardımından faydalanması, 

  • SSK haricinde 4A veya 4B sigortalıları içerisinde yetim aylıkları alan vatandaşlar olması da aranan koşullar arasında yer alır.

Hangi Çiftler Devlet Yardımı Projesinden Faydalanmaz?

İkinci evliliğini yapan kişiler, devletin vermiş olduğu evlilik yardımından faydalanamaz. Hayatını birleştiren çiftçilere yönelik devlet yardımı alınabilmesi amacıyla belli bir yaş sınırlaması ise bulunuyor. Sadece bu yardımı alabilmek amacıyla bakılan ilk şart, kişinin ilk defa evleniyor olmasıdır.

Evlilik Yardımı Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

  • Öncelikli olarak evli vatandaşları yapılmakta olan devlet yardımlarının sorgulama işlemleri e-devlet uygulaması üzerinden yapılır. 

  • E-devlet uygulaması üzerinden evlilik yardımı sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla öncelikli olarak T.C kimlik numarası ile e-devlet şifresini gereksinim duyuluyor. Şifresi bulunmayan vatandaşların 2 TL karşılığında PTT şubelerinden şifre almaları mümkündür.

  • Öncelikli olarak e-devlet uygulamasına şifre ile ve TC kimlik numarası bilgileri ile erişim sağlanır.

  • Daha sonrasında ise arama motoruna ‘evlilik yardımı’ yazılarak sorgulama işlemleri yapılır.

  • Bu adımların sonrasında ise evlilik yardımı sorgu işlemlerini yapmak mümkündür.

  • Evlilik yardımı sorgulama işlemleri E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabileceği gibi ALO 170 hattı aranarak da yine aynı şekilde evlilik yardımı ile ilgili sorgulama işlemlerini tamamına ve çok daha fazlasını erişim sağlanabilir.

Evlilik Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Devlet, Evlenen Kişilere Ne Kadar Evlilik Yardımı Yapıyor?

Evlenen kişilere devlet tarafından yapılan evlilik yardımı, genel itibariyle başvuru işlemlerini tamamlamış bireylerin yetim aylıkları göz önünde bulundurularak hesaplanıyor. Hesaplama işlemleri ise kişinin en son almış olduğu yetim aylığının 2 yıllık miktarı olacak şekilde hesaplanıyor. Yani bir yetim aylığının 24 katı olacak şekilde hesaplanıyor. Bu hesaplamanın sonrasında ise kişiye bir defaya mahsus olmak koşulu ile ödeme yapılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP