2022’de Devletin Dar Gelirli Vatandaşlara Yapacağı Yardım ve Destekler

2022’de Devletin Dar Gelirli Vatandaşlara Yapacağı Yardım ve Destekler

2022 senesine girmemize az süre kalırken, yeni yıl içerisinde verilecek ücretler başta olmak üzere zamlarda netlik kazanmaya başladı. Bu dönem içerisinde işini kaybeden vatandaşlara ve dar gelirlilere 2022 senesinde bütçe komisyonu bağlamında ödeme ayrıldı. Dar gelirli vatandaşlar, 2022 senesi içerisinde toplamda 104.2 milyar TL tutarında maddi destek devlet tarafından sağlanacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
2022’de Devletin Dar Gelirli Vatandaşlara Yapacağı Yardım ve Destekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 senesine girmemize sadece 2,5 kalırken, yeni yıl içerisinde verilecek ücretler başta olmak üzere zamlarda netlik kazanmaya başladı. Covid-19 salgını sebebiyle işinden olan ya da ekonomik manada iflas bayrağını çekmiş olan pek çok yurttaş, nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor. Bu dönem içerisinde işini kaybeden vatandaşlara ve dar gelirlilere 2022 senesinde bütçe komisyonu bağlamında ödeme ayrıldı. Dar gelirli vatandaşlar, 2022 senesi içerisinde toplamda 104.2 milyar TL tutarında maddi destek alacak.

Bütçeden Öğrencilere Büyük Destek Ayrıldı

2022 senesi bütçe komisyonu görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilirken, yapılan toplantı öncesinde dar gelirli vatandaşa ne kadar bütçe ayrılacağı belirlendi. Geliri düşük olan kamu çalışanı, emekli, yaşlı, işçi hakları koruma altına alınırken, maddi destekler açısından 2022 senesi bütçesinden toplamda 104,2 milyar TL ayrıldı. Bunlar arasında öğrencilere de maddi destek olacak. Maddi durumu problemi olan öğrenciler, burs başta olmak üzere pansiyon, yurt, kredi ile özel okul desteği ve harç ödemesi gibi desteklerden faydalanacak.

Maddi Problem Yaşayan Ailelere Elektrik Faturası Desteği Geliyor

Ödeme gücü olmadığı için başta ev faturaları olmak üzere pek çok ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara yine aynı şekilde destek yağacak.

Bu bağlamda:

  • Vatandaşların sağlık giderleri açısından 16 milyar TL’lik bütçe 2022 senesi için 23.4 milyar TL’ye çıkarıldı. 

  • Diğer taraftan 65 yaş üstü ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara da yine aynı şekilde ayrılan bütçe tutarı 13.2 milyar TL olarak açıklandı.

  • Engelli vatandaşlara evde bakım parası adı altında 15,6 milyar TL, 

  • Engelli taşıma giderleri açısından ise 1.3 milyar TL destek verilecek. 

  • Yoksul ailelerde elektrik tüketim desteği bağlamında 2.4 milyar TL katkı verilerek faturalar ödenecek. 

  • Maddi durumu olmayan ailelerin çocuklarına ise iki buçuk milyar TL sosyal maddi destek verilecek.

TBMM’de Yarın Plan Ve Bütçe Komisyonu Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imza atması ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 2022 bütçe görüşmeleri, Yarın yani 20 Ekim 2021 çarşamba günü toplanacak. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, bütçe görüşmeleri ile ilgili plan ve bütçe komisyonunda bir sunum yapacak. 26 ekim tarihinde yeniden görüşmeler gerçekleştirilerek bütçenin son hali şekil alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP