DOLAR

32,3921

0.22%
EURO

35,0751

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,91

0,25%
BİST 100

%
Bitcoin Tarihi Rekorunu Kırdı Kıracak! İşte Kırdıktan Sonraki Yeni Hedefi

Bitcoin Tarihi Rekorunu Kırdı Kıracak! İşte Kırdıktan Sonraki Yeni Hedefi

Ayı piyasası sonrası hızlıca yükselişe geçen Bitcoin rekor tazelemek üzere. Kripto para yatırımcıları şu an boğa sezonunu yaşıyor. Kripto para piyasasına yön veren Bitcoin'in bundan sonraki hedefi hangi fiyat olacak? Bitcoin yükselir mi düşer mi? Bu soruların cevaplarını derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Bitcoin Tarihi Rekorunu Kırdı Kıracak! İşte Kırdıktan Sonraki Yeni Hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda Kripto para birimleri ile ilgili gelişmeler daha çok gelişti. Teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber artık kişiler ya da kurumlar, kripto para madenciliği adı altında bu para birimlerini üretip piyasada alım satım işlemlerine sunabilir. Bazı dönemler vardır ki başta borsa piyasasında işlem gören araçlar olmak üzere Kripto para piyasasındaki diğer para birimleri için tarihi anlara tanıklık etmeye aracılık eder.

Bir ara oldukça yükselen kripto para, yeniden düşüşe geçmişti. Bütün dünyayı şoka uğratan Bitcoin Kripto para birimindeki bu ani düşüşler, yatırımcılarını bir hayli korkuttu. Ancak dünyada belli bir merkeze bağlı olmadan işlem gören kripto para piyasası ile ilgili meydana gelen gelişmeler, yeniden Bitcoin kripto para biriminin rekor fiyatı olan 64 binin üzerine çıkmasına yol açtı.

Bitcoin Rekora Doğru

Kripto para dünyasından alınan bir son dakika haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin kripto para birimini tarihi zirveye taşıyacak yeni bir gelişme yaşandı. ABD’de, Bitcoin tabanlı ilk borsa yatırım fonunun işlem görmeye başlamasının hemen sonrasında kripto para birimleri çok önemli bir hareketlenme meydana geldi.

ABD merkezli kripto para piyasası uzmanlarının yapmış oldukları açıklamalara göre, kurumsal yatırımcılar; dijital varlıklara yönelecek. Bu gelişmeden sonra Bitcoin, çarşamba sabahından itibaren 64 bin dolar civarında işlem görüyordu. Salı günü geç saatlerde ise 64 bin 499 dolara kadar çıkmayı Başaran Bitcoin, 14 nisan tarihinde yakaladı. 64895 dolarlık tarihi zirveye çok yaklaştı.

Dünyada Bitcoin para biriminden sonra en değerli kripto para olan ethereum fiyatı ise yüzde 0,39’luk düşük meydana gelmesine rağmen 3861 dolar ile 12 Mayıs tarihinde gördü.

4.380 dolarlık rekoruna yakın seviyede işlem görmeye devam ediyor. Salı günü (Dün) işlem görmeye başlayan ProShares’in Bitcoin Strategy EFT’si piyasanın kapandığı saatlerde %2,59 ile günü kapatırken, 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Ancak analistler, alım-satım işlemlerinin ağırlıklı bir şekilde küçük yatırımcılar tarafından ve yüksek frekanslı alım satım şekline dönüştüğünü, blok satışların ise henüz gerçekleşmemesi ise kurumsal yatırımcıların şimdilik kenarda beklediğine işaret ettiğini. vurguladı. Kripto para tabanlı borsa yatırım fonları daha önce de Kanada ile Avrupa’da onaylanmıştı.

Bitcoin’de Yeni Hedef Nedir?

Uzman analistler Bitcoin’de yeni hedefin 90 bin dolar olduğunu belirtiyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP