Dev Teşvik Paketi Geliyor, Kolay Sigortalılık Yaygınlaşacak!

Dev Teşvik Paketi Geliyor, Kolay Sigortalılık Yaygınlaşacak!

Destek ve teşvik ödemeleri ile ilgili son dakika bir gelişme yaşandı... Kolay sigorta uygulaması genişletiliyor, artık bundan sonra apartman görevlileri başta olmak üzere ev hizmetlerinde faaliyet gösteren kişilere yönelik kolay sigorta uygulaması; lokanta, bakkal ve eczane gibi binlerce iş yerini de kapsayacak.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Dev Teşvik Paketi Geliyor, Kolay Sigortalılık Yaygınlaşacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstihdam ve teşvik destek ödemelerinde son dakika haberine göre, Sosyal Sigorta sisteminin bağlamı içinde kalmakta olan düşük gelirli aile işçileri, tarım işçisi, esnaf ve çiftçi gibi faaliyet göstermekte olan gruplar açısından gelir durumlarına uygun olacak şekilde düşük prim ödemesini barındıran, kolay sigorta uygulaması genişletilecek.  Çalışanların özelliklerine uygun bir şekilde düşük prim ödemelerini içeren Sosyal Sigorta programları devreye girecek. Apartman görevlisi, ev hizmetlerinde çalışan kişilere yönelik kolay sigorta uygulaması; lokanta, bakkal ve eczane gibi binlerce iş yerini de kapsayacak biçimde düzenlenecek.

 

İlave İstihdamın Teşvik Edilmesi 

 

Cumhurbaşkanlığının 2022 yıllı programına göre, istihdam teşviklerine yönelik yeni çalışmalar, Sosyal Güvenlik alanında devreye sokulacak. 2022 senesinde 1.3 milyon istihdam öngörüsünü barındıran bu çalışma programına göre toplumun bütün kesimlerinde insana yaraşır iş fırsatları sunmak suretiyle gençler ve kadınların özel politika gerektiren gruplar istihdamı da artırılacak.

 

Gelen son dakika kulis haberine göre, sigortalı bir şekilde çalışma alanının genişletilmesinin zor olduğu sektör birimleri tespit ederek, bu sektörlerin özelliklerine uygun bir şekilde kayıt altına alma çalışmaları geliştirilecek. Sigorta sistemine giri kolay bir hal alırken, belge yükümlülüğünde azaltma yoluna gidilecek ve ilave istihdam teşviklerine faydalanma avantajı sağlanacak.

 

Lokanta, bakkal ve eczane gibi iş yerlerinde uygulanması öngörülmekte olan kolay işverenlik uygulaması yaygın bir hal alacak.

 

Emeklilere Ek Ödeme Yolda! 

 

2022 senesinde Sosyal Güvenlik kuruluşlarının toplam gelirleri 675 8 milyar ve toplam giderleri ise 714.7 milyar olacak. Sosyal güvenlik Kurumu, emekli vatandaşlara ek ödeme ile devlet katkısı dahil olmak üzere 287 milyarlık bir bütçe transferi gerçekleştirilecek.

 

Kayıt Dışı İstihdamın %28’e Düşmesi Öngörülüyor 

 

Kayıt dışı istihdamın önüne geçebilmek amacıyla yapılacak çalışmalar arasında Özellikle de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine yönelik bilgi analizlerine dayalı bir şekilde risk odaklı denetim çalışmaları yaygınlaştırılacak. Kayıtdışı bir şekilde çalışmanın yaygın olduğu piyasalar başta olmak üzere yönlendirici ve rehberlik edici çeşitli denetim faaliyetleri de genişletilecek.

 

TEİAŞ Özelleşecek

 

2022 senesini girmemizle beraber özelleşmesi beklenen kurumlar arasında Taşucu limanı ile geri sahası, Fenerbahçe Kalamış yat limanı, Dereiçi ve Koyulhisar heslerinin özelleştirilmesine ilişkin iş ve işlemler tamamlanacak ve aynı zamanda Türkiye Elektrik iletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) alternatif model şeklinde öne çıkan uygulaması ile özelleştirilmesi açısından hazırlık çalışmalarına başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP