5 Puan İndirimi Bekleyen İşverenlere Müjde! SGK Duyurdu: 1 Ocak’tan İtibaren Başlayacak

5 Puan İndirimi Bekleyen İşverenlere Müjde! SGK Duyurdu: 1 Ocak’tan İtibaren Başlayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşların merak içerisinde beklemiş oldukları düzenleme ile ilgili son dakika bir resmi açıklamada bulundu. 81 ili bünyesine alan bu yeni çalışmaya göre işletmelerin genelinin faydalandığı 5 puanlık prim indiriminde, 1 ocak tarihinden itibaren detaylı borç sorgulaması yapılabilecek. İşte sosyal güvenlik kurumunun duyurmuş olduğu yeni çalışma ile alakalı detaylar ve çok daha fazlası haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
5 Puan İndirimi Bekleyen İşverenlere Müjde! SGK Duyurdu: 1 Ocak’tan İtibaren Başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal güvenlik kurumunun merakla beklenen çalışması ile alakalı ayrıntılar netlik kazanmaya başladı. İşverenleri oldukça yakından ilgilendiren iki önemli çalışmada yeni karar zamanı geldi artık. Daha öncesinde alınmış olan kararlar ile Sosyal Güvenlik Kurumu prim teşviklerinde iki kritik çalışmanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2022 tarihi olarak açıklanmıştı. Buna göre, eğer ki yeni bir çalışma yapılmaz ise 6 puanlık bölgesel SGK prim teşvikleri, 1 Ocak tarihinden itibaren bitecek.

 İşletmelerin çok büyük bir bölümünün faydalandığı 5 puanlık prim indirimi uygulamasında da, 1 Ocak tarihinden itibaren detaylı borç sorgulama işlemleri artık yapılmaya başlanacak. İlave 6 puanlık işveren hissesi sigorta primi teşvikinden, 51 il ile Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde bulunan özel sektör iş yerleri faydalanabiliyor. Burada bulunan işverenler, 4 halı bir şekilde faaliyet gösterenler açısından 5 puanlık prim indirimini ilave olarak 6 puan sigorta prim teşviklerinden faydalanabiliyor. 2013 senesinden itibaren uygulanan bu teşvik, en son 24 Şubat 2011 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile, 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olacak biçimde, 1 sene için uzatılmıştı. 2022 senesi içinde Bu teşvikin geçerli olup olmayacağına ise önümüzdeki günlerde karar verilmesi bekleniyor.

İndirimde Yeni Dönem Başlayacak

Bir gazetede yer alan habere göre; en yaygın kullanılmakta olan istihdam teşviği olan 5 puanlık SSK prim indirimi uygulamasında ise, ocak ayından itibaren yeniden başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu 1,5 puanlık prim indirimi uygulamasından işverenlerin faydalanabilmesi amacıyla yalnızca o iş yerine ilişkin borç incelemesi yapıyor. Eğer ki bahsi geçen iş yerinin sosyal güvenlik kurumuna idari para cezası ile sigorta primi cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezaları var ise 5 puanlık indirim uygulanamaz. 2008 tarihinden itibaren uygulanan teşvik açısından SGK, temmuz ayı içerisinde kritik bir karara vardı ve eylül ayı itibariyle başlayacağı açıklanan ve genelge ile ilan edilen bu çalışma bağlamında, 5 puanlık indirimden yararlanmak isteyen işverenin artık yalnızca bahsi geçen o iş yerindeki prim borcuna bakılmayacak ve diğer bütün iş yerleri de değerlendirilecek. Eğer ki işverenin herhangi bir başka işyerinde SGK’ya borcu bulunuyorsa o zaman 5 puanlık indirim söz konusu olmayacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP