DOLAR

32,4984

0%
EURO

34,9885

-0.15%
ALTIN(gr)

2.436,48

0,02%
BİST 100

%
Bitcoin’e Yatırım Yapanlar Dikkat! Yeni Hedef 70 bin Dolar!

Bitcoin’e Yatırım Yapanlar Dikkat! Yeni Hedef 70 bin Dolar!

Kripto para piyasasında öyle şeyler oluyor ki! Hangi dakika ya da hangi saniye içerisinde hangi kripto para birimlerinin yerle yeksan olacağı ve tam tersine hangi kripto para birimlerinin yükseleceği ön görülmüyor. Bir Bitcoin ne kadar? Kripto para piyasasında öncü, baba, kral olarak tanınan bitcoinin, şu anda bu haber makalesinin kaleme alındığı saniyeler içerisinde fiyatı 60.668 ABD dolar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Bitcoin’e Yatırım Yapanlar Dikkat! Yeni Hedef 70 bin Dolar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin, Kısa Süre İçerisinde 70 Bin Dolar Olacak Mı?

 Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası toplantıları yaklaşırken, yatırımcılar her ne kadar endişelense de  aslında Bitcoin kripto para birimi 60 bin doların üzerinde işlem yapmaya devam ediyor. Gün içerisinde 62.000 doların üzerinde bir işlem yapma hacmine sahip olan fiyat, her ne kadar geri çekilse de 60. 668,80 ABD doları civarında alım satım işlemlerine hız kesmeden devam ediyor.

 Glassnode aracılığı ile dünya kamuoyu ile paylaşılan yeni bilgiler, fiyat yükselişinin daha da devam edebileceğini gösteriyor. Yine de kısa süre içerisinde yani salı ve çarşamba günleri kritik bir öneme sahip olacak.

  BTC– Bitcoin

4 saatlik bir grafik içerisinde oldukça hareketli dakikalar yaşayan Bitcoin, daha da fazla yükselecek gibi görünüyor. Fakat momentumun çok kuvveti olduğu da söylenemez. RSI, yine aynı şekilde bu makalenin kaleme alındığı saatler arasında halen de nötr bölgede ve DX mevcut durumu yatay bir şekilde nitelendiriyor.

 Bitcoin fiyatları ile ilgili bugün piyasada yapılan baskının neticeleri yarın yani salı ve daha sonraki çarşamba günü başta olmak üzere önümüzdeki haftalarda daha çok netlik kazanacak. Kraken tarafından yapılan açıklamaların tedirgin durumu kısa vadeli yatırımcıları olumsuz bir şekilde etkiledi. Salı ve çarşamba akşamları fiyat paritesinde volatiliti daha da artış gösterebiliyor. Toplantıyı şimdilik fiyatlanmış gibi görünen Bitcoin, Eğer ki Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası başkanından varlık alımları ile alakalı sert bir açıklama gelmez ise yükselişine yavaş yavaş devam etmek amacıyla bütün imkanlara sahip gibi görünüyor.

 FED Kararları Bitcoin İçin Önemli Bir Metrik

Bitcoin fiyatı ile ilgili zirve noktalarını tespit edilmesinde sıklıkla kullanılmakta olan WHALES SUPPLY SHOCK yani Türkçe anlamı ile ‘balinaların tedarik şoku’, metrik durumunun analizleri daha çok göstereceğine işaret ediyor. İşte tam da bu gösterge, balina ile küçük yatırımcılar yani balıklar aracılığı ile tutulmakta olan varlıkların oranını temsilen gösteriliyor. Bilindiği gibi 10 bin ile 100 bin Bitcoin arasında büyüklüklere sahip olan cüzdanlar balina biçiminde isimlendirilir. Balıklarda denilebilecek daha küçük yatırımcıların cüzdan büyüklükleri ise 0,001 ile 1000 Bitcoin arasında değişiklik gösteriyor.

 

 

FD kararlarından sonra bu hafta Bitcoin fiyatında uygulanan baskının neticeleri önümüzdeki haftadan itibaren kendini daha çok gösterecek ve bitcoinin yeni rekor seviyesi 70 bin doların sınırına gelmesi artık hayal değil.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP