Dar Gelirli, EYT’li, Asgari Ücretli,  Emekli Vatandaşları Rahatlatacak Düzenleme Yolda!

Dar Gelirli, EYT’li, Asgari Ücretli,  Emekli Vatandaşları Rahatlatacak Düzenleme Yolda!

Son zamanlarda artış gösteren enflasyon rakamlarından olumsuz bir şekilde etkilenen dar gelirli vatandaşların üzerindeki vergi ağırlığının azaltılması ile emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla alakalı düzenleme yapılması öngörülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Dar Gelirli, EYT’li, Asgari Ücretli,  Emekli Vatandaşları Rahatlatacak Düzenleme Yolda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buna göre alınacak tedbirler arasında; Dar gelirli ve dezavantajlı grupların gelirlerinin arttırılması başta olmak üzere 2000 TL’nin altında emekli maaşı alan vatandaşın kalmaması, asgari ücret artışları ile alt gelir grubuna vergi düzenlemeleri ve vergi destekledi.Diğer taraftan, eyt‘liler ile alakalı sigorta prim gün sayılarını dolduran vatandaşlar açısından bir dizi çalışma formülü masada.. Hükümet, uzun zamandır seslerini duyurmaya çalışan emeklilikte yaşa takılanların sesini duydu ve eyt’liler başta olmak üzere asgari ücret artışı ile ilgili çalışmalar, önümüzdeki aydan itibaren başlayacak. Enflasyon rakamlarından olumsuz etkilenen dar gelirli vatandaşların üzerindeki vergi yüklerinin azaltılması da yine aynı şekilde gündemdeki yerini koruyor.

 Vergi Desteği Sağlanacak!

Reuters haber ajansına konuşan iki yetkiliden alınan son dakika bilgilerine göre,  iktidarın üzerinde çalışmış olduğu tedbirler arasında dar gelirli ile dezavantajlı grupların gelirlerinin artırılması başta olmak üzere, 2.000 TL’nin altında emekli maaşı kalmaması ile asgari ücretin artması, alt gelir grubuna vergi destekleri sağlanması bulunuyor. Yapılan çalışmalar neticesinde meydana gelecek maliyetlere göre hangi desteklerin uygulanacağına karar verilecek.

Dar Gelirli Vatandaşların Üzerindeki Enflasyon Baskısı Azaltılacak

 Hükümetin çalışmaları ile ilgi bilgi veren yetkililer, %20’ye varan enflasyon sebebiyle daha çok olumsuz etkilenen dar gelirli ile dezavantajlı grupların üzerindeki baskıların azaltılmasının amaçlandığı belirtildi. Masaya yatırılan tedbirler arasında enflasyonun üzerinde asgari ücret artışı ile dar gelirliler açısından enerji faturalarında destek sağlanması ile Sosyal Güvenlik Kurumu ödeneklerinden memur maaş artışları bulunacak.

 Toplumun çeşitli kesimlerinin oldukça yakından ilgilendiren bu çalışmaların Hazine ve Maliye Bakanlığına maliyetinin tespit edilmesi amacıyla bakanlık yetkilileri tarafından konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmedi.

 (EYT)-Emeklilikte Yaşa Takılanlar

 EYT, ilk defa bir çalışmada yer alacak. Bir defaya mahsus olmak kaydı ile, sigorta prim gün sayılarını doldurup emekli olmak amacıyla gerekli olan yaş süresini bekleyen vatandaşlar açısından bir çalışma masada olacak. Bekleme süresi ise 2 ila 3 yıl düşürmeyi hedefleyen bu plana göre, prim gün sayısını tamamlayanlar ya da şu anda emekli olmak amacıyla 56 yaşını bekleyen vatandaşlara 2 ile 3 yıllık bir avantaj sunulması öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP