DOLAR

32,3799

0.19%
EURO

35,0567

-0.13%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
2 Altın Uzmanı Uyardı! Altın Fiyatlarında Golden Cross Geliyor!  
  • Finans 365
  • Borsa
  • 2 Altın Uzmanı Uyardı! Altın Fiyatlarında Golden Cross Geliyor!  

2 Altın Uzmanı Uyardı! Altın Fiyatlarında Golden Cross Geliyor!  

Altın piyasasını yakından takip eden, öngörüleri ile adeta deprem etkisi yaratan iki altın piyasası uzmanının yapmış oldukları açıklamalara göre, bu seviyelere gelindiğinde altında Golden Cross bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
2 Altın Uzmanı Uyardı! Altın Fiyatlarında Golden Cross Geliyor!  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  Altın fiyatının önümüzdeki hafta içerisinde nasıl şekil alacağı başta olmak üzere, altın piyasasında rol alan mekanizmaların işleyişi ile alakalı görüşlerini bildiren analistler, altının kırılma noktası ve piyasa analizi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.1 Kasım pazartesi günü altındaki vadeli işlemler yükselişle başladı. Fakat yatırımcıların bu hafta gerçekleştirilecek federal rezerv toplantısı ile aylık tasarım haricinde gerçekleşen istihdam verileri öncesinde ABD imalat piyasasına yönelik son bilgileri analiz etmeleri ile kilit öneme sahip 1800 dolarlık seviyenin altında kaldı. Peki analistler bu konu hakkında ne düşünüyor?

Analistler, Altın Fiyatlarının Nasıl Şekilleneceğini Söyledi

 Kıdemli analist Ricardo Evangelista, günlük paylaştığı bir not içerisinde, ” enflasyon, tedarik zincirinin sürmesi ile ilgili problemleri ve yüksek enerji maliyetlerinin tüketici fiyatlarında daha önce öngörülenden daha da uzun vadeli bir artışa sebep olması ile beraber Merkez Bankası yöneticilerini endişelendirmeye devam ediyor.” İfadelerini kullandı. Konu ile ilgili, “federal rezerv, bu hafta içerisinde bir politika açıklama toplantısı gerçekleştirdiğinde varlık alımlarının azaltımı yöntemine başladığını duyurmaya hazır görünüyor. Bu durum, dolara destek olacak ve altını cezalandıracak bir senaryo gibidir.” Dedi. Daha öncelerde bu sayfadan okuduğunuz üzere altın uzmanları, altın ile dolar arasında meydana gelen ters korelasyona dikkat çekmeye çalışıyor. Diğer taraftan Sevens Report Research analistleri ise pazartesi günü bir bültende paylaşmış oldukları, altın piyasasında takip edilecek iki rotayı açıkladı. Analistlerin,  yapmış oldukları açıklamalara göre, 1725 dolar destek ile 1835 dolar ise direnç bulmaya devam edecek. Analistler, Ayrıca “bu seviyelerden biri kırılana dek altın, yatay bir ticaret düzleminde sabit kalacağını düşünüyoruz.” Dedi. Altının ons fiyatı ise bu haberin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 1794 doların üzerine çıkmış bulunmakta. 2 önemli analistin öngörüleri doğrultusunda altında Golden Cross olup olmayacağı ile ilgili gelişmeler meydana geldiğinde sıcağı sıcağına bu satırlardan takip edebilirsiniz…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP