DOLAR

32,5016

-0.13%
EURO

34,9374

0.27%
ALTIN(gr)

2.435,26

0,51%
BİST 100

%
SPK’dan BtcTürk’e  Aracı Kurum Onayı!

SPK’dan BtcTürk’e  Aracı Kurum Onayı!

Türkiye'de ilk Kripto para borsası olma özelliği taşıyan BtcTürk’e Sermaye Piyasası Kurulu tarafından aracı kurum onayı verildi. Bu bilgi, SPK’nın resmi internet sitesinde paylaşıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
SPK’dan BtcTürk’e  Aracı Kurum Onayı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BtcTürk uygulamasını App Store ve Play Store uygulamasından indirip kripto para dünyasında gezinebilir ve bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer yıldızı parlayan kripto para ürünlerinin tamamını BtcTürk uygulaması aracılığı ile pratik bir şekilde alım satım işlemlerini yapabilir ve para kazanabilirsiniz.

 Alınan bir son dakika haberine göre, Türkiye’nin ilk dünyanın ise 4. Kripto para borsası olma özelliğini taşıyan BtcTürk, Sermaye Piyasası Kurumu tarafından aracı kurum izni verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Aracı Kurum Onayı!

Edinilen bir son dakika haberine, BtcTürk kullanıcıların, Elektrik yatırım menkul değerlerin yaşama geçirilmesi açısından Sermaye Piyasası kurulundan onay geldi. Bu onay ile beraber firma, 4 milyondan fazla BtcTürk üyesine sermaye piyasaları hizmeti vermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Konu ile ilgili paylaşımı yapan Sermaye Piyasası Kurulu bülteninde, ‘Eliptik Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi unvanlı aracı kurum ve kuruluşuna izin verilmesi başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. ‘İfadelerine yer verildi. BtcTürk CEO’su Özgür Güneri, bir ekonomi kanalında yapmış olduğu açıklamada, oluşturulacak yeni aracı kurumun sahibinin BtcTürk’ün kardeş firması olan Liberium olacağını dile getirdi. Özgür Güneri ile BtcTürk’ün Türk CTO’su Oğuzhan Yurtseven, Liberium hissedarları arasında bulunuyor. Buna ilave şekilde firmanın en büyük hissedarının ise Kerem Tibuk olduğu da ifade edildi.

 Sermaye Piyasası Kurulunun Aracı Kurum Onayı Verdiği BtcTürk Hangi Hizmetleri Verecek?

 Yapılan son dakika  açıklamasında Eliptik, 4 milyondan fazla BtcTürk üyesine, borsa İstanbul’daki belirli hisseler, Nasdaq ile Türkiye vadeli kontratları ve opsiyon kontratlarına ulaşma imkanı sunacak. Diğer taraftan bunlara ek olarak şirketin, ilerleyen zaman dilimleri içerisinde daha geniş yetkilere sahip olan 50 milyon tl’lik ödenmiş sermayeli bir aracı kurum lisansına da başvuru yapacağı ifade edilen değerlendirmeler arasında yer aldı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP