DOLAR

32,3403

0.24%
EURO

35,1088

-0.14%
ALTIN(gr)

2.306,50

1,29%
BİST 100

%
ABD’nin O Şehri, Kripto Başkenti Olmaya Hazırlanıyor!   

ABD’nin O Şehri, Kripto Başkenti Olmaya Hazırlanıyor!  

ABD başta olmak üzere dünya devletlerinin pek çoğunda başta politikacılar olmak üzere iş dünyasının tanıdık simaları, maaşlarını kripto paralar ile almayı tercih ettiklerini çeşitli sosyal medya hesaplarından duyurmaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
ABD’nin O Şehri, Kripto Başkenti Olmaya Hazırlanıyor!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li politikalar açısından kripto varlık piyasası, izleyicileri oldukça yakından etkileyen yeni bir rekabet alanı olarak hüküm sürdükçe, kripto para birimleri artış gösteren oranda benimsenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 4 ABD belediye başkanı, maaş çeklerini Bitcoin ile kabul ettiklerini açıkladı.  Miami Belediye Başkanı frances Suarez’in bir sonraki maaş çekinin tamamını (%100) Bitcoin kripto para birimi ile kabul edeceğini resmi hesabından duyurması ile beraber New York Belediye Başkanı seçilen Eric Adams, bu çıtayı biraz daha genişletti ve ilk 3 maaş çeklerinin tamamını yine aynı şekilde Bitcoin kripto para biriminden alacağını açıklamıştı. Daha sonrasında ise Jackson City (TN)  Belediye Başkanı Scott Conker’de perşembe günü Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda şehir yasaları bitcoinleri doğrudan kabul etmesini yasaklasa da, bir sonraki maaşını alır almaz BTC‘ye çevireceğini ilan etmişti. Kripto ortamı geliştikçe ve hız kazandıkça, bu bölgelerdeki politikacıların kripto sermayelerini bu alana yönlendirmek amacıyla adımlar attıkları apaçık ortada.

 ABD’nin İlk Kripto Başkenti Neresi Olacak? 

Bu piyasadaki işler hızlı bir şekilde artış gösterdiği için kripto iş ve işlemlerine olan taleplerde ani bir artış meydana geldi. Bloomberg’de, linkedin verilerine atıfta bulunmak suretiyle 2021 senesi içerisinde bu sene terapitur ile alakalı işe alımlarda New York, San Francisco ile Los Angeles’ın en büyük paya sahip olduklarını açıklamıştı. Bu şehirleri Miami ile Chicago gibi metropol kentler takip ediyor. Enteresan olan ise kripto endüstrisi, Amerika’nın New York kentinde Finans, San Francisco kentinde teknoloji ve Hollywood’da ise filmler gibi bir tek merkezde yoğunlaşmıyor. ABD merkezli  bir hal almaya başlayan kripto para endüstrisi, yakın zaman içerisinde ABD’nin diğer bütün kentlerine yayılacak gibi görünüyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Amerika’nın hangi kentinin kripto başkenti olacağı (Miami, New York, Los Angeles) netlik kazanacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP